Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το βραβείο επιχειρηματικότητας


Την έναρξη του τέταρτου ετήσιου κύκλου βράβευσης ανακοίνωσε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και καλεί νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν υποβάλλοντας επιχειρηματικά τους σχέδια στην ιστοσελίδα www.hellenicaward.com έως και 10 Μαρτίου 2016.

Η συνολική χρηματοδότηση για το φετινό Βραβείο έχει αυξηθεί κατά 25% σε 1.250.000 ευρώ

Οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν μέρος της άτοκης χρηματοδότησης καθώς και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης και συμβουλευτική καθοδήγηση (mentorship) από πολύπειρα στελέχη επιχειρήσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιώσιμη υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Οι υποστηρικτές του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας προσφέρουν μεγάλο εύρος υπηρεσιών επιχειρηματικής υποστήριξης όπως νομικά, λογιστικά, μάρκετινγκ, τεχνολογία, επικοινωνία και διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας διαχειρίζεται και χρηματοδοτείται από Libra Group το για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) αναδεικνύει έως πέντε νικητές κάθε χρόνο.

Ο θεσμός ιδρύθηκε το 2012 με σκοπό την τόνωση του επιχειρηματικού πνεύματος και την ουσιαστική υποστήριξη πλέον υποσχόμενων επιχειρηματικών ιδεών στην των Ελλάδα, ιδιαίτερα μέσα στην παρατεταμένη περίοδο κρίσης και οικονομικής ύφεσης. Πλέον υπάρχουν 11 νικήτριες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε οκτώ διαφορετικούς επιχειρηματικούς κλάδους συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής τεχνολογίας, της ανάπτυξης εφαρμογών, του πολιτισμού, των τροφίμων & ποτών και της ενέργειας. Αυτές οι επιχειρήσεις δημιουργούν έσοδα, προσελκύουν εξωτερικούς επενδυτές και δημιουργούν εκατοντάδες άμεσες έμμεσες Θέσεις εργασίας Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του θεσμού, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.500 επιχειρηματικά σχέδια στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Από το 2012 έως και το 2015, το Βραβείο έχει προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση ύψους περίπου 2.300.000 ευρώ.

Ο Τζίμι Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας δήλωσε: «Μέσα σε μόλις τρία χρόνια το Βραβείο εκπληρώνει τους στόχους του μετατρέποντας επιχειρηματικά όνειρα σε πραγματικότητα".

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί για τις 10 Μαρτίου 2016Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου