Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Οι νικητές του φοιτητικού διαγωνισμού για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στις Βρυξέλλες


Μια σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία σε 10 Έλληνες φοιτητές προσέφερε το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas) ως έπαθλο για τη διάκρισή τους στον 2ο Φοιτητικό Διαγωνισμό για την ΕΚΕ «Νίκος Αναλυτής». Ο διαγωνισμός, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του CSR Hellas, διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. 

Όπως προβλεπόταν από τους Όρους του διαγωνισμού, οι νικητές ταξίδεψαν μαζί με την αποστολή του CSR Hellas και των στελεχών του σε τετραήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες (16-19 Νοεμβρίου 2015) και συμμετείχαν στην «Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής 2020» (Enterprise 2020 Summit) του CSR Europe.

Κατά τη διάρκεια του Enterprise 2020 Summit, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στο υψηλού επιπέδου κοινό των συμμετεχόντων, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες προς μια καινοτόμο προσέγγιση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης καθώς και να συμμετάσχουν σε εξειδικευμένα workshop και εκδηλώσεις. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στη συμμετοχή της φοιτήτριας κ. Βασιλικής Ποντικίδου σε πάνελ συζήτησης για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία (European Youth Pact), μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΤΙΤΑΝ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, καθώς και στη συμμετοχή του φοιτητή κ. Αλέξανδρου Βέρου, μαζί με ομάδα εκπροσώπων της νεολαίας, σε ειδική συζήτηση για το ίδιο θέμα με τον βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο.

Στη συνέχεια, οι νικητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ενημερώθηκαν για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις απορίες τους και να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Με το ταξίδι αυτό των φοιτητών ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Φοιτητικός Διαγωνισμός για την ΕΚΕ, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χάρις στη χορηγία των εταιρειών-μελών του CSR Hellas: Aegean, Alpha Bank, AXA Ασφαλιστική, Chipita, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Εθνική Τράπεζα, Eurobank, McCain Hellas, Παπαστράτος ΑΒΕΣ, ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

Προσεχώς θα ανακοινωθεί η διαδικασία και οι όροι που θα αφορούν τον 3οΦοιτητικό Διαγωνισμό για την ΕΚΕ που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου