Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Αυτή είναι η πόλη που πληρώνει για να εγκατασταθούν οι φοιτητές


Το τελευταίο διάστημα είναι σύνηθες το φαινόμενο τα κυβερνητικά προγράμματα αλλά και τα πανεπιστήμια να υπόσχονται στους φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα προσφορές που θα μπορούσαν να τους ευνοήσουν.

Πρόσφατα μία πόλη στην Αμερική έκανε τη διαφορά. Η νεοϋορκέζικη πλευρά των καταρρακτών του Νιαγάρα, έχει πληθυσμό 50.103 κατοίκους (απογραφή 2010) έναντι πάνω από 55.593 κατοίκους το 2000. Αντίστοιχα στην καναδική πλευρά των καταρρακτών του Νιαγάρα ο πληθυσμός από 78.815 το 2001 είχαν ανέβει στους 82.997 το 2011.

Το κομμάτι της Νέας Υόρκης αποφάσισε να προσελκύσει νέους στην πλευρά του, παρουσιάζοντας μια καθ’ όλα ενδιαφέρουσα προσφορά. Έτσι η ίδια η πόλη θα πλήρωνε 7.000 δολάρια από το φοιτητικό δάνειο όποιου έρθει να εγκατασταθεί στο Niagara Falls για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Πέντε φοιτητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα πληρωμής του δανείουτους από την πόλη αφού είδαν την προσφορά σαν μία ευκαιρία να μειώσουν κάπως το χρέος τους προς τις τράπεζες.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι οι φοιτητές να μείνουν στην Niagara Falls για πάνω από δύο χρόνια. Το κακό είναι πως οι δουλειές είναι λίγες και οι περισσότεροι δεν θα καταφέρουν να μείνουν στην περιοχή και μετά τις σπουδές τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου