Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Υπό την αιγίδα του ΣΕΤΕ το νέο μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων και Φιλοξενία


Υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ξεκίνησαν τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου τα μαθήματα του νέου προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων και Φιλοξενία», που προσφέρει από φέτος το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Το 2ετές πρόγραμμα εκτός από το ΣΕΤΕ, υποστηρίζεται κι από σημαντικούς τουριστικούς φορείς και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν 36 μεταπτυχιακοί φοιτητές. Τα μαθήματα θα τα διδάξουν καθηγητές από την Ελλάδα, την Αγγλία, την Ελβετία και από άλλες χώρες.


Σύνδεση με αγορά

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχοι της συνεργασίας με τον ΣΕΤΕ και τους υπόλοιπους σημαντικούς τουριστικούς φορείς είναι η ταυτόχρονη αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας, αλλά και η διασύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά του τουρισμού.

Αυτό θα γίνει μέσω της διοργάνωσης κοινών δράσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης φοιτητών και στελεχών, της δυνατότητας εκπόνησης συμβουλευτικών και διπλωματικών εργασιών, αλλά και της δυνατότητας προσφοράς θέσεων εργασίας σε αποφοίτους με εξαιρετική επίδοση.

Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές ένα ευρύ και περιεκτικό σύνολο γνώσεων και ανάπτυξης δεξιοτήτων με στόχο την αποτελεσματική Διοίκηση Τουριστικών Μονάδων.

Στοχεύει στην απόκτηση γνώσης που αποσκοπεί στην αποτελεσματική λήψη αποφάσεων και την κριτική αξιολόγηση θεμάτων που αφορούν τη διοίκηση στον ευρύτερο κλάδο του Τουρισμού, με ταυτόχρονη παροχή πρακτικού προσανατολισμού αναφορικά με διοικητικά και στρατηγικά θέματα στον ραγδαία εξελισσόμενο αυτό κλάδο, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Επίσης, το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή γνώσεων που απαιτούνται για τη διαμόρφωση της στρατηγικής των τουριστικών επιχειρήσεων και οργανισμών, με έμφαση στην περιβαλλοντική νομοθεσία που διέπει το συγκεκριμένο κλάδο και η οποία τα τελευταία χρόνια αποκτά ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον.

«Αν φιλοξενία σημαίνει να μετατρέπεις αγνώστους σε φίλους, τότε κερδίσατε ένα φίλο»,τόνισε ο Dr Marc Stierand, Assistant Professor από την Ελβετία από το Πανεπιστήμιο Ecole hôtelière de Lausanne, στο πρώτο μάθημα της χρονιάς.

Πρόκειται για τον πρώτο από μια σειρά επισκεπτών καθηγητών από το εξωτερικό που θα διδάξουν στο ΠΜΣ. «Μπορώ να σας διδάξω το management της φιλοξενίας, αλλά εσείς μου δείξατε τι σημαίνει φιλοξενία στην πράξη. Σας ευχαριστώ για αυτή την διδακτική εμπειρία» σημείωσε σχετικά.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στο πλαίσιο του διαλόγου με την κοινωνία έχει συνάψει συνεργασίες με σημαντικούς φορείς του Τουρισμού (βλ. αναλυτικά εδώ) με στόχο τη διασύνδεση με την επιχειρηματική κοινότητα και την πρόσβαση των φοιτητών στην αγορά εργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου