Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Αγωνιστικό μονοθέσιο από τα...Τρίκαλα


Η απευθείας σύνδεση με το CERN και ελληνικούς επιστημονικούς φορείς, ήταν το αποκορύφωμα της Εβδομάδας Ερευνητή στα Τρίκαλα. 

Στο Κουρσούμ Τζαμί, το βράδυ της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με την έκθεση για την αυτοκίνηση των αρχαίων Ελλήνων, 11 ομάδες ερευνητών ή μεμονωμένοι ερευνητές, παρουσίασαν στους δεκάδες Tρικαλινούς, τα όσα έπραξαν: αγωνιστικό μονοθέσιο, Υδρορομπότ, Παραγωγή Στερεού καυσίμου από Ενεργειακές Καλλιέργειες, γαϊδουρόγαλα σε σκόνη, φυτικά καλλυντικά, τεχνολογία μικροευφυίας των Διασυνδεδεμένων Δεδομένων, Connected Home, μέτρηση και παροχή πληροφοριών σχετικά με το σωματικό λίπος και πλήθος άλλων, ενθουσίασαν τους επισκέπτες. 

Ήταν το επιστέγασμα μια εξαιρετικά δημιουργικής εβδομάδας, στη διάρκεια της οποίας συνεργάστηκαν ο Δήμος Τρικκαίων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ) και το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης). 


Από τις 21 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου στόχος της φετινής - δέκατης κατά σειρά - διοργάνωσης, ήταν, κάθε δράση να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή, ώστε να αναδειχθεί αυτό καθώς και ο ρόλος του στην ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη. Το φετινό μήνυμα ήταν: «Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού». 


Ξεχωριστή νότα της Βραδιάς Ερευνητή, ήταν η απευθείας σύνδεση της παρουσίασης στο Τζαμί, με το ίδιο το CERN και ελληνικούς φορείς: κάτι που απέσπασε την προσοχή όλων, καθώς έγινε ευρεία συζήτηση για το γιγαντιαίο αυτό εγχείρημα της επιστήμης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου