Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Νέο εμπορικό κέντρο-μαμούθ στο Κατάρ

Δεν προβληματίζονται από τη σημαντική πτώση των τιμών του πετρελαίου οι υπεύθυνοι για την κατασκευή του κολοσσιαίου εμπορικού κέντρου που υλοποιείται στο Κατάρ. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως του 1 δισ. δολ. (περίπου 890-900 εκατ. ευρώ), που αναμένεται να λειτουργήσει τον Αύγουστο του 2016, φιλοξενώντας περίπου 500 καταστήματα, μεταξύ των οποίων και ένα σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Carrefour. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες, ήδη το 85% των διάθεσιμων προς ενοικίαση χώρων έχει καταληφθεί.

Το νέο κέντρο έχει μέγεθος αντίστοιχο με 50 ποδοσφαιρικά γήπεδα και αναμένεται να προσελκύσει πληθώρα καταναλωτών από όλο τον κόσμο. Βρίσκεται δίπλα στο στάδιο που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κύπελλο του 2022.

Πάντως, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου, το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει αναφορικά με την ανάθεση της εν λόγω διοργάνωσης στο Κατάρ (υπάρχουν κατηγορίες για χρηματισμό μελών της αναθέτουσας αρχής FIFA), δεν τους ανησυχεί, καθώς το ποδοσφαιρικό τουρνουά θα διαρκέσει λίγες εβδομάδες, ενώ το εμπορικό κέντρο είναι μια επένδυση μακροπρόθεσμου χαρακτήρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου