Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Δύο εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν στην εύρεση εργασίας στο εξωτερικό


Εάν ανήκεις σε αυτούς που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, τότε  οι συγκεκριμένες υπηρεσίες θα σου φανούν χρήσιμες.

Ένα από τα πρώτα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει κάποιος που επιδιώκει μία θέση εργασίας στο εξωτερικό, είναι να επιλέξει ένα αξιόπιστο μέσο αναζήτησης εργασίας. Μία αναζήτηση στο Google δεν αρκεί. Ωστόσο, υπάρχουν  υπηρεσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν στο συγκεκριμένο βήμα. Δύο τέτοιες υπηρεσίες είναι η MovinHand και το LinkedIn.

MovinHand

Η MovinHand είναι μια Online πλατφόρμα που συνδέει άτομα που αναζητούν εργασία με εργοδότες από όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, η υπηρεσία σας βοηθάει να δημιουργήσετε ένα σωστό βιογραφικό, ενώ στη συνέχεια σας παρέχει πληροφόρηση για τη  μετεγκατάστασή σας στο εξωτερικό.

Τα βήματα
  • Αρχικά επιλέγετε την τοποθεσία που θέλετε να εργαστείτε
  • Δημιουργείτε το βιογραφικό σας
  • Συνομιλείτε με εργοδότες και δίνετε συνεντεύξεις εργασίας
  • Μετακομίζετε χωρίς ταλαιπωρία, αφού η υπηρεσία σας παρέχει σημαντική πληροφόρηση.


LinkedIn

Το LinkedIn είναι μία ακόμη υπηρεσία που μπορεί να συνδράμει στην εύρεση εργασίας από εσάς  στο εξωτερικό. Το LinkedIn ανήκει στα Social Media και ο στόχος του είναι να φέρει σε επαφή επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έχει περισσότερους από 313 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με  πρόσφατα στοιχεία που  δημοσίευσε η εταιρία.

Πως λειτουργεί

Στο LinkedIn κάθε χρήστης δημιουργεί το δικό του προφίλ, στο οποίο μπορεί να προσθέσει πληροφορίες αναφορικά με την τωρινή ή την προηγούμενη απασχόληση του, τις εθελοντικές δράσεις του, τις γλώσσες τις οποίες γνωρίζει, τις δεξιότητες του, την εκπαίδευση του κλπ. Πληροφορίες, δηλαδή, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τον χρήστη να βρει εργασία ή να επισυνάψει συνεργασίες και σχέσεις με άλλους επαγγελματίες.

Κάθε προφίλ μπορεί να αποστείλει αίτημα σύνδεσης σε άλλα προφίλ, ενώ υπάρχει και η επιλογή follow, η οποία συνδέει ένα χρήστη με τις δημόσιες πληροφορίες και τις δημοσιεύσεις ενός άλλου χρήστη.

Εκτός από τις ενέργειες για like, σχόλιο και κοινοποίηση των δημοσιεύσεων άλλων χρηστών, οι χρήστες μπορούν να αφήνουν συστάσεις στα προφίλ του δικτύου τους, καθώς επίσης και να επιβεβαιώνουν δεξιότητες τις οποίες έχουν προσθέσει, ή ακόμη δεν έχουν προσθέσει, οι επαφές τους, μέσω της λειτουργίας Endorsements.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου