Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αυτή είναι η λίστα με τους 54 True Leaders 2014


«Σήμερα, βραβεύτηκαν ο ΟΤΕ και η Cosmote για την πορεία τους τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία. Στον ΟΤΕ καταφέραμε να μετασχηματίσουμε την εταιρεία σε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική εταιρεία και στην Cosmote διατηρήσαμε την ηγετική θέση της εταιρείας, χωρίς να θυσιάσουμε την κερδοφορία της», ανέφερε ο Μιχάλης Τσαμάζ, μετά την απονομή των βραβείων True Leaders 2014 που διοργάνωσε η ICAP Group.

Όπως είπε, η επιτυχία αυτή και οι διακρίσεις δεν ήρθαν τυχαία. «Ήρθαν γιατί προσπαθήσαμε τα τελευταία χρόνια να αλλάξουμε τα πάντα στις εταιρείες, σεβόμενοι τον πελάτη και ακούγοντας τις ανάγκες του, ανταποκρινόμενοι σε αυτά που μας ζητούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, αυτή την επιτυχημένη πορεία, προσφέροντας στον πελάτη τις καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα, τα οποία μας ζητά και τα οποία τα χρειάζεται για την καθημερινότητά του».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας Κώστας Ευρυπίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η επιχειρηματικότητα είναι το όχημα που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, τονίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι η ανεργία. «Και, χωρίς επιχειρήσεις που να πηγαίνουν μπροστά, δεν πρόκειται να λύσουμε το πρόβλημα, ούτε να αυξήσουμε την απασχόληση, ούτε να έχουμε επενδύσεις στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Ευρυπίδης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε, η ICAP αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το ελληνικό επιχειρείν καταφέρνει να στέκεται όρθιο. «Όμως, πρέπει να πούμε ότι, μετά από έκτη συνεχόμενη υφεσιακή οικονομική χρήση, είναι αδιανόητο να μην έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες ότι η μόνη διέξοδος από τη δίνη της κρίσης, την οποία βιώνουμε, είναι ο ιδιωτικός τομέας», είπε ο κ. Μίχαλος, διευκρινίζοντας ότι αυτό το οποίο ζητάει ο ιδιωτικός τομέας, το επιχειρείν στην Ελλάδα, είναι να έχει ένα ανταγωνιστικό περίγραμμα, το οποίο θα θέσει το πολιτικό σύστημα της χώρας, μέσα στο οποίο θα λειτουργεί, «έτσι ώστε να επανέλθουμε το ταχύτερο δυνατόν στο μονοπάτι της ανάπτυξης».

Την ICAP συνεχάρη, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης «που», όπως είπε, «δίνει τη δυνατότητα μέσα σε μια περίοδο πραγματικά δύσκολη - θα έλεγα ακόμη δυσκολότερη από πέρυσι - να αναδείξει ότι υπάρχει μια Ελλάδα της επιχειρηματικότητας και της προόδου. (...) Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι αυτή η πρωτοβουλία που έχει μια πενταετή διάρκεια, πρέπει να γίνει θεσμός και εμείς θα είμαστε πάντα εδώ να την επιβραβεύουμε», τόνισε ο κ. Κορκίδης.

«Σήμερα είναι η γιορτή της επιχειρηματικότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) Νικήτας Κωνσταντέλλος, επισημαίνοντας ότι, για ακόμη μια φορά, εν μέσω της κομβικής για τη χώρα συγκυρίας, ο θεσμός True Leaders αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού επιβραβεύει και αναδεικνύει τις επιχειρήσεις που σηματοδοτούν επιτυχία και εκπροσωπούν την ελπίδα.

Σημειώνεται ότι το θεσμό True Leaders έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ειδικότερα, μέσα από ένα σύνολο 22.000 επιχειρήσεων που εξετάστηκαν, 44 εταιρείες και 10 όμιλοι πέτυχαν να διακριθούν, ανταποκρινόμενοι ταυτόχρονα στα εξής κριτήρια:

- Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους ομίλους για το 2014, με βάση τα στοιχεία της έκδοσης Business Leaders in Greece (κριτήριο κατάταξης το EBITDA).

- Συγκαταλέγονται στις 500 εταιρείες ή 200 ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2013 στο 2014.

- Οι εταιρείες ή οι κύριες εταιρείες του ομίλου έχουν υψηλό ICAP Credit Score (αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας που κυμαίνονται από Α1 έως Β2).

- Βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου τους (με βάση τον τζίρο).


Η λίστα 54 True Leaders 2014 είναι η εξής:

Αεροπορία Αιγαίου ΑΕ

Αθανάσιος Δ. ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ ΑΕΒΕ «ALFA»

Allianz Ελλάς Ανώνυμος Ασφαλιστική Εταιρεία

'Αλφα-Βήτα Βασιλόπουλος ΑΕ

Attica ΑΕ Συμμετοχών Όμιλος Εταιρειών

ΑΤΤΙΚΑ Πολυκαταστήματα ΑΕ

Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ

BIC ΒΙΟΛΕΞ ΑΕ

Γιώτης ΑΕ Εμπορική & Βιομηχανική Εταιρεία

Chitos S.A.

Cosmote Κινητές Τηλεπικοινωνίες ΑΕ

Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) ΑΕ Όμιλος Εταιρειών

ΕΛΒΑΛ Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου ΑΕ

ΕΛΙΝΟΙΛ ΑΕ Όμιλος Εταιρειών

Ergo Α.Α.Ε. ΖΗΜΙΩΝ

Ευρωπαϊκή Πίστη Α.Ε.Γ.Α.

ΖΑΡΑ Ελλάς ΑΕ

Flexopack ΑΕΒΕ Πλαστικών

Folli-Follie ΑΕ

Fourlis ΑΕ Συμμετοχών Όμιλος Εταιρειών

Generali Hellas Ανώνυμος Ασφαλιστική Εταιρεία

Henkel Ελλάς ΑΒΕΕ

ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ Όμιλος Εταιρειών

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων «ΒΙΚΟΣ» ΑΕ

ICAP Group ΑΕ Όμιλος Εταιρειών

International Life Α.Ε.Γ.Α.

Intersport Athletics Α.Ε.Ε.

Intralot ΑΕ

Isomat ΑΒΕΕ

Jumbo ΑΕ

ΚΑΥΚΑΣ, Β., ΑΕ

ΚΛΕΜΑΝ Ελλάς ΑΒΕΕ

Μασούτης, Δ., ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΑΕ

ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής ΑΕ

ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Β.&Ε.Ε. Τροφίμων

ΜΕΤΡΟ Α.Ε.&Β.Ε.

ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ

Μύλοι Λούλη ΑΕ

Μυτιληναίος Όμιλος Επιχειρήσεων ΑΕ

ΟΠΑΠ Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου ΑΕ

Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ΑΕ

Παπαδόπουλος, Ε.Ι., Α.Ε.

Παυλίδης Α.Ε. Μάρμαρα-Γρανίτες

Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ

Πλαστικά Κρήτης ΑΒΕΕ

Σκλαβενίτης, Ι. & Σ., Α.Ε.Ε.

SP-Cartonpack Hellas ΑΕΒΕ

ΣΥΜΕΤΑΛ Βιομηχανία Αλουμινόχαρτου ΑΕ

Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ Όμιλος Εταιρειών

ΤΙΤΑΝ ΑΕ Τσιμέντων

ΤΥΡΑΣ ΑΕ Όμιλος Εταιρειών

Teleperformance Hellas ΑΕ

ΦΑΡΜΑΤΕΝ ΑΒΕΕ

Vivechrom ΑΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου