Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Αυτά είναι τα 11 επαγγέλματα με τις καλύτερες αμοιβές και το λιγότερο άγχος


Όσο απίθανο κι αν φαίνεται, υπάρχουν επαγγέλματα τα οποία προσφέρουν στους εργαζόμενους αρκετά χρήματα, ενώ τους επιτρέπουν να έχουν μια ήρεμη προσωπική ζωή.

Όσοι επιθυμούν να βρουν ένα επάγγελμα που θα τους ευχαριστεί και ταυτόχρονα θα τους παρέχει ικανοποιητικές απολαβές, δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στα παρακάτω 11 επαγγέλματα που προέκυψαν έπειτα από τις κριτικές πρώην και νυν υπαλλήλων σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους.

1. Αναλυτής δεδομένων: Ένα άτομο που αποφασίζει να εργαστεί ως αναλυτής δεδομένων (Business Analytics), θα κληθεί να λύσει διοικητικά προβλήματα που απασχολούν την επιχείρηση και να λάβει ορισμένες σημαντικές αποφάσεις. Οι ετήσιες απολαβές του ανέρχονται στα 30.000 δολάρια.

2. Προσωπικός βοηθός (Personal Assistant): είναι η ιδιαιτέρα γραμματέας, η οποία εκτός από τις γραμματειακές δεξιότητες πρέπει να διαθέτει οργανωτικά, επικοινωνιακά και σε πολλές περιπτώσεις και διοικητικά προσόντα. Η ετήσια αμοιβή της προσωπικού βοηθού είναι 25.632 δολάρια κατά μ.ο. 

3. Ακολουθεί ο Διευθυντής/Υπεύθυνος Μάρκετινγκ, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα πωλήσεων της επιχείρησης. Ο μισθός του κυμαίνεται στα 40.000 δολάρια ετησίως.

4.Ο επιστημονικός συνεργάτης, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους και ο μισθός του ανά έτος είναι 32.000 δολάρια.

5. Στη συνέχεια ακολουθεί ο Ειδικός ανθρώπινων πόρων. Η Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων μελετά ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των ανθρώπινων πόρων μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού. Ο μισθός  αγγίζει τα 43.500 δολάρια.

6. Ο Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού είναι αρμόδιος για την ανάπτυξη του προσωπικού, τις υπηρεσιακές αρμοδιότητες και τις εργασιακές σχέσεις των στελεχών μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού. Η ετήσια αμοιβή ανέρχεται στα 45.000 δολάρια.

7. Το Στέλεχος Μάρκετινγκ είναι υπεύθυνο για τη πληροφόρηση των καταναλωτών, τη διαφημιστική προβολή προϊόντων, τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και την αύξηση των πωλήσεων. Ο μισθός είναι 25.000 δολάρια.

8. Υπεύθυνος προϊόντων: είναι υπεύθυνος για τα προϊόντα διαφόρων επιχειρήσεων και οργανισμών. Οι εργαζόμενοι με τη συγκεκριμένη ειδικότητα λαμβάνουν 49.500 δολάρια ανά έτος.

9. Ένα ακόμα προνομιούχο επάγγελμα είναι ο Αναλυτής επιχειρήσεων, ο οποίος είναι υπεύθυνος για θέματα που αφορούν την επιχείρηση. Έχει  παρόμοιες αρμοδιότητες με τον Αναλυτή Δεδομένων. Ο μισθός του είναι 48.000 δολάρια.

10. Βοηθός έρευνας: παρέχει τη βοήθειά του σε ερευνητικά προγράμματα. Ο μισθός ανά έτος είναι 26.500 δολάρια.

11. Τέλος, ο Προγραμματιστής αναπτύσσει προγράμματα για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και  ο ετήσιος μισθός ανέρχεται στα 28.000 δολάρια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου