Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ένας Ελληνας ανάμεσα στους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως


Ο Πωλ Παύλου χαρακτηρίστηκε από την Thomson Reuters ως ένας από τους επιστήμονες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως, στη λίστα με τους ερευνητές που παρουσίασε για το 2014, και που έχουν τις περισσότερες αναφορές στο έργο τους.

Η διάκριση αυτή δόθηκε στον Παύλου για τις αναφορές στο έργο του σε μια δεκαετή περίοδο, από το 2002 ως το 2012.

Ο αναπληρωτής Πρύτανης στην Έρευνα και επικεφαλής διευθυντής έρευνας στο Fox School of Business, εντάχθηκε στη λίστα μαζί με περισσότερους από 3.000 ερευνητές σε 21 τομείς έρευνας, ανήκοντας έτσι στους ερευνητές με το μεγαλύτερο αριθμό αναφορών στον τομέα τους. Οι εργασίες του Παύλου κατέγραψαν περισσότερες από 13.000 αναφορές την τελευταία δεκαετία κι έγινε έτσι ένας από τους 95 ερευνητές στη λίστα της Thomson Reuters με τις υψηλότερες αναφορές στον τομέα των Οικονομικών και των Επιχειρήσεων.

«Θέλω να προωθώ τη νοοτροπία ότι σημαντικό δεν είναι μόνο να εκδώσεις την επιστημονική δουλειά σου, αλλά να την εκδώσεις σε αξιοσέβαστα και με κύρος επιστημονικά περιοδικά. Το να φτάσεις μέχρι εκεί δεν είναι εύκολη δουλειά. Αλλά προσπαθώ να κάνω το εξής: να φτάσω τη δουλειά μου στο επόμενο επίπεδο σε σημείο που κάποιος θα πει “αυτό είναι κάτι που οι άνθρωποι θα διαβάζουν και θα φέρνουν σαν (επιστημονικό) παράδειγμα”», λέει ο Παύλου. «Κάνω έρευνα σαν κίνητρο για να ανακαλύπτω νέα πράγματα, αλλά είναι σπουδαία αναγνώριση όταν άλλοι βασίζονται στη δουλειά σου και αναφέρουν το έργο σου», λέει επίσης.

Ο Παύλου δήλωσε πως ανυπομονεί η πιο πρόσφατη αναγνώρισή του από την Thomson Reuters να προσδώσει περισσότερο κύρος στο Fox School. Ένας από τους στόχους του, είπε, είναι να συνεχίσει να χτίζει την εξαιρετική φήμη του Fox μέσα από δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες των φοιτητών του, που θα έχουν μεγάλη επιρροή στον κλάδο τους.

Ο Πωλ έλαβε το Ph.D του στα Πληροφοριακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο Southern California το 2004. Μάλιστα είχε καταταγεί πρώτος στον κόσμο σε δημοσιεύσεις σε δύο κορυφαία περιοδικά σχετικά με συστήματα διαχείρισης πληροφοριών (MISQ και ISR) για την περίοδο 2010-2012. Το έργο του έχει αναφερθεί πάνω από 13.000 φορές από το Google Scholar. Ο Πωλ αναγνωρίστηκε από την Thomson Reuters σαν ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά μυαλά παγκοσμίως με τεράστια επιρροή, βάσει των αναφορών στο έργο του στη δεκαετία 2002-2012.

Το έργο του έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά ανάμεσα στα οποία ειναι τα MIS Quarterly (MISQ), Information Systems Research (ISR), Journal of Marketing, Journal of Management Information Systems (JMIS), Journal of the Association of Information Systems (JAIS), Journal of the Academy of Marketing Science (JAMS), και Decision Sciences. Η έρευνά του εστιάζει στη στρατηγική στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στη στρατηγική στο κομμάτι του digital business και στην ανάπτυξη ερευνητικών μοντέλων.

Πηγή: ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου