Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτές θα είναι οι πιο πλούσιες πόλεις σε δέκα χρόνια


Αυτές είναι οι πόλεις που έχουν τέτοιες υποδομές ώστε να κρατήσουν μια ισχυρή οικονομία σε λίγα χρόνια.

Ξεχάστε τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κονγκ. Αυτές είναι οι πόλεις που «σκαρφαλώνουν» στην ιεραρχία των πιο πλούσιων περιοχών στον κόσμο και αναμένονται να είναι στην πρώτη δεκάδα μέχρι το 2015 σύμφωνα με του ερευνητές.



ΝΤΟΧΑ, ΚΑΤΑΡ

Η Ντόχα στo Κατάρ αναμένεται να είναι ένα από τα “ανερχόμενα αστέρια” σε όρους του κατά κεφαλήν ΑΕΠ . Η χώρα είναι ήδη μια από τις πλουσιότερες στον κόσμο και οι τεράστιες επενδύσεις εν όψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2022 μπορεί να δώσει επιπλέον ώθηση.




ΜΠΕΡΓΚΕΝ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Το Μπέργκεν είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στη Νορβηγία .
Η πόλη είναι ήδη στην πρώτη γραμμή της οικονομίας της χώρας, αλλά οι ερευνητές της McKinsey προβλέπουν ότι η οικονομία θα αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να γίνει μια από τις πλουσιότερες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός πως η περιοχή χρησιμεύει ως κομβικό σημείο για την ενεργειακή βιομηχανία της Νορβηγίας , της ναυτιλίας και της θαλάσσιας έρευνας .




ΤΡΟΝΤΧΑΙΜ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Άλλη μια νορβηγική πόλη στη λίστα, το Τρόντχαϊμ είναι η γενέτειρα της κινητής τεχνολογίας, εκεί επινοήθηκε το πρότυπο GSM στη δεκαετία του 1980. Από τότε, η τοπική σκηνή τεχνολογίας έχει εκτοξευτεί και σήμερα διαθέτει πάνω από 550 νέες επιχειρήσεις με περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους.




HWASEONG, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Παρόλο που η Hwaseong δεν είναι ευρέως γνωστή έξω από τη Νότια Κορέα πρόκειται για μια ακμάζουσα πόλη νότια της Σεούλ. Στεγάζει τις παγκόσμιες ερευνητικές εγκαταστάσεις της Hyundai και της Samsung καθώς και της Kia και της LG Electronics, ενώ επενδύει μεγάλα ποσά στο real estate.




ΑΣΑΝ, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Όπως και η γειτονική πόλη Hwaseong, στο Ασάν εδρεύουν πολλές μεγάλες βιομηχανικές εταιρείες. συγκροτημάτων. Επίσης, επωφελείται απ’ το γεγονός ότι είναι κοντά στο λιμάνι της Pyeongtaek, το οποίο είναι το πλησιέστερο λιμάνι στην ανατολική Κίνα και ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο.


6. RHINE RUHR, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η πόλη αυτή αποτελεί ήδη μία από τις πιο επιτυχημένες αστικές περιοχές στη Γερμανία, ενώ είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, πίσω από το Παρίσι και το Λονδίνο. Πολλά εργοστάσια παραγωγής της γερμανικής βιομηχανίας και οικονομίας εδρεύουν στην περιοχή.



7. MAKAO, KINA

Το Μακάο είναι ενδεικτικό παράδειγμα του πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα. Η πόλη που αναμένεται να βρίσκεται μεταξύ των πλουσιότερων του πλανήτη μέχρι το 2015, στο τέλος του προηγούμενου έτους υπέστη ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα. Η οικονομία της υποχώρησε κατά 17% μετά την εκστρατεία πάταξης της διαφθοράς στα καζίνο της περιοχής, που ήταν η κινητήριος δύναμη της οικονομικής ζωής της πόλης. Ωστόσο, η ανάπτυξη αναμένεται να επιστρέψει το επόμενο έτος, καθώς η πόλη διαθέτει κι άλλες πηγές εισοδήματος για να ανακτήσει τη δυναμική της.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου