Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Η νέα διώρυγα του Σουέζ αλλάζει τα δεδομένα της παγκόσμιας εμπορευματικής κίνησης


Ως ένα από τα σπουδαιότερα και σημαντικότερα έργα στον κόσμο, που θα αλλάξει τους χρόνους της παγκόσμιας εμπορευματικής κίνησης, χαρακτηρίζουν διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες, τη νέα διώρυγα του Σουέζ.

Η νέα διώρυγα μήκους 72 χιλιομέτρων, που θα λειτουργεί με την ήδη υπάρχουσα, θα επιτρέψει τη δυνατότητα αμφίδρομης κυκλοφορίας των πλοίων σε γρήγορο χρόνο από 18 σε 11 ώρες ενώ θα διπλασιάσει την τρέχουσα ημερήσια δυναμικότητα μεταφοράς εμπορευμάτων.Τα έσοδα της διώρυγας από τέλη διέλευσης των πλοίων θα ανέλθουν σε 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2023, υπερδιπλασιάζοντας τα σημερινά έσοδα.

Επίσης θα δημιουργηθεί μια πλήρως αναπτυγμένη βιομηχανική περιοχή γνωστή ως η «ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ».

Η ζώνη θα αποτελεί βιομηχανική περιοχή και εφαλτήριο την προσφορά υπηρεσιών σε πολυάριθμους τομείς όπως τον κατασκευαστικό κλάδο, τα logistics, την επισκευή πλοίων και πολλά άλλα.

Στόχος είναι να παρέχει υπηρεσίες και πρόσβαση σε περισσότερους από 1,6 δισ. πελάτες από όλο τον κόσμο.


Η νέα διώρυγα, που κατασκευάστηκε παράλληλα στην υφιστάμενη Διώρυγα του Σουέζ, αναμένεται να παρουσιάσει σχεδόν 50% αύξηση στην κυκλοφορία σκαφών έως το 2023, αυξάνοντας τον αριθμό των καθημερινών διελεύσεων από 49 σε 97. Επιπλέον, ο χρόνος διέλευσης για τα σκάφη με κατεύθυνση το νότο θα μειωθεί, συνολικά, μέχρι και οκτώ ώρες.

Παρ' όλο που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η ολοκλήρωση του έργου απαιτούσε τρία χρόνια, η συνεργασία περισσότερων από 43.000 εργαζομένων οδήγησε στην ολοκλήρωσή του εντός ενός έτους.

Η κατασκευή ήταν κολοσσιαία, με τα έργα εκσκαφής να ανέρχονται σε 250 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και το κόστος να εκτιμάται σε 550 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάνω από 242 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ιζημάτων απομακρύνθηκαν κατά τη φάση της κατασκευής, ούτως ώστε η νέα διώρυγα να εκτείνεται σε μήκος 35 χλμ και να φθάνει σε βάθος τα 24 μέτρων.

Η Αιγυπτιακή κυβέρνηση δημιούργησε ένα πρόγραμμα εθνικής συμμετοχής στις δαπάνες που προσκαλούσε τους κατοίκους και τους υπηκόους να επενδύσουν στη διώρυγα, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα κονδύλια.

Μέσα σε μόλις έξι ημέρες συγκεντρώθηκε το αστρονομικό ποσό των 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο παρακάτω βίντεο, που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία NMDC_UAE, ρίξτε μια ματιά στις εργασίες που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου έργου εκβάθυνσης παγκοσμίως.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου