Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Έργο στο Ντουμπάι σπάει το ένα μετα το άλλο τα ρεκόρ γκίνες


Η Maydan εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων με έδρα το Ντουμπάι, παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα το Maydan One ένα φιλόδοξο έργο αστικής ανάπλασης το οποίο όταν ολοκληρωθεί το 2020 θα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο στον κόσμο, με μια πίστα σκι μήκους 1,2 χλμ., καθώς και τo υψηλότερο συγκρότημα κατοικιών που θα φτάνει σε ύψος τα 711 μέτρα και θα διαθέτει 885 διαμερίσματα.

Θα περιλαμβάνει επίσης ένα φαντασμαγορικό σιντριβάνι, μοναδικό στον κόσμο, με πίδακες νερού που θα εκτοξεύονται σε ύψος 420 μέτρων, καθώς επίσης και ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο που θα φιλοξενεί πάνω από 300 εστιατόρια και καφε και του οποίου η οροφή θα ανοίγει τους χειμωνίατικους μήνες, ένα 5αστερο ξενοδοχείο δυναμικότητας 350 δωματίων και μια μαρίνα. 

Το συγκρότημα θα καταλαμβάνει έκταση 3,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και θα εκτείνεται από τον ιππόδρομο του Μεϊντάν --στην έρημο του εμιράτου-- μέχρι το Μπουρτζ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, ύψους 828 μέτρων ενώ το κόστος θα ανέλθει στα 25 δισεκατομμύρια ντιρχάμ (περίπου 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η πρώτη φάση του σχεδίου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να συμπέσει με την Παγκόσμια Έκθεση του 2020 που θα φιλοξενηθεί στο εμιράτο. Το συγκρότημα οταν λειτουργήσει θα αποτελεί κατοικία για πάνω από 78.000 άτομα.

Το Ντουμπάι διαθέτει πάνω από 2.9 εκατ τμ εμπορικούς χώρους ενω αναμένεται να προστεθούν άλλα 194.000 τμ και 419.000 τμ από την λειτουργία δύο καινούργιων εμπορικών κέντρων του Mall of the Emirates και The Dubai Mall αντίτοιχα ενώ και η Dubai Holdings ανακοίνωσε επιπλέον 750.000 τμ από την λειτουργία το 2020 του Mall of the World




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου