Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Αναστολή προσλήψεων στο δημόσιο λόγω εκλογών – αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς και ΚΕΔΕ


H ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών, δημιούργησε και την αναμενόμενη αναστάτωση στα εργασιακά θέματα, αφού τομείς του δημοσίου τομέα, εξαρτούν την σχετικά εύρυθμη λειτουργίας τους από προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. 

Έσπασαν τα τηλεφώνα στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς καθηγητές και αναπληρωτές ήθελαν να μάθουν αν οι εκλογές θα επηρεάσουν τις τοποθετήσεις και τις αποσπάσεις τους. 

Οι υπηρεσιακές μεταβολές για το σχολικό έτος 2015-2016 θα γίνουν κανονικά διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, οι υπηρεσιακές μεταβολές που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων θα εξαιρεθούν από τους περιορισμούς που επιβάλλει η προεκλογική περίοδος. 

Η ΚΕΔΕ 

Να μην ισχύσει η αναστολή προσλήψεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης , έστειλε επιστολή (ΕΔΩ το πλήρες κείμενο) προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, τονίζοντας ότι κινδυνεύουν κοινωνικές δομές. 

Οι δήμαρχοι ζητούν να εξαιρεθούν από την απαγόρευση προσλήψεων: 

1.τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, ιδιαίτερα για το προσωπικό σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ . 

2.η κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητα,αποκομιδή απορριμάτων..)
και και το εργατοτεχνικό προσωπικό έως πέντε ημερομισθίων το μήνα. 

Η απαγόρευση των προσλήψεων και μεταβολών υπηρεσιακής κατάστασης των υπαλλήλων κατά την προεκλογική περίοδο ρυθμίζεται με νόμο του 1994, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα που υποβαθμίζουν τη Δημόσια Διοίκηση. 

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι μετακλητοί υπάλληλοι, το προσωπικό των υπηρεσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και η πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που δημιουργούνται από σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές μεγάλης έκτασης. 

Πηγή: ΕΡΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου