Με περισσότερες από 230 επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ ερευνητών στο χώρο της νανοτεχνολογίας και εκπροσώπων των επιχειρήσεων του κλάδου, αλλά και με τη συμμετοχή δεκάδων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και των Νανοεπιστημών σε όλο τον κόσμο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Πολυσυνεδρίου Νανοτεχνολογίας NANOTEXNOLOGY 2015.
Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά γεγονότα στον τομέα αυτό, σε παγκόσμιο επίπεδο, πήραν μέρος περισσότεροι από 2.000 επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Στο 9ο Θερινο Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου (4-11 Ιουλίου) πήραν μέρος περισσότεροι από 65 ερευνητές από κάθε γωνιά του κόσμου, ενώ οι καινοτόμες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση Νανατεχνολογικών προϊόντων και καινοτομιών ξεπέρασαν τις 30.
Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας του NANOTEXNOLOGY 2015 και όλων των παράλληλων εκδηλώσεών του ήταν το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Πλατφόρμα GR NANOMEDICINE
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η πλατφόρμα GR NANOMEDICINE που αριθμεί μέχρι τώρα περισσότερα από 70 μέλη (πανεπιστήμια, ερευνητικοί φορείς, ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες) και σκοπό έχει την εμπορευματοποίηση των νανοϊατρικών προϊόντων και τη σύνδεσή τους με την κλινική πράξη. Η πρώτη συνέλευση των μελών του Δικτύου πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ενώ υπεύθυνη του GR NANOMEDICINE είναι η Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη.
Η αγορά των Οργανικών και Εκτυπωμένων Υλικών από 18 δις ευρώ κύκλο εργασιών που είχε το 2014, υπολογίζεται να φτάσει το 2023 σε 83 δις ευρώ, εξηγεί ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας ltfn του ΑΠΘ καθ. Σ. Λογοθετίδης.
Το έντονο ενδιαφέρον για την καινοτομία αλλά και ειδικότερα για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο της Νανοτεχνολογίας αποτυπώνεται στις περισσότερες από 2.500 επιχειρήσεις νανοτεχνολογίας που δημιουργήθηκαν σε όλο τον κόσμο μέσα στην τελευταία τριετία. Μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων αξιοποιήθηκαν και από τα ελληνικά ερευνητικά κέντρα, όπως το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη νέων υλικών που θα χρησιμοποιηθούν σε συσκευές καθημερινής χρήσης αντικαθιστώντας τα συμβατικά ενεργοβόρα υλικά.
Στο ερευνητικό δίκτυο NANONET επικεφαλής του οποίου είναι το Εργαστήριο Νανοτεχολογίας ltfn του ΑΠΘ συμμετέχουν περισσότεροι από 370 ερευνητές και ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, ανταλλάσσοντας συνεχώς ερευνητικά δεδομένα.
Στην Ελλάδα δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών, με τη συμμετοχή περισσότερων από 30 επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα.
Το ραντεβού για το επόμενο πολυσυνέδριο Νανοτεχνολογίας, NANOTEXNOLOGY 2016 ορίστηκε στις 2-9 Ιουλίου 2016, στη Θεσσαλονίκη.
ΑΠΕ, από ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου