Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Τρία μετάλλια για την Ελλάδα στην 56η Μαθηματική Ολυμπιάδα


Τρία μετάλλια και δυο εύφημες μνείες ήταν η συγκομιδή της ελληνικής συμμετοχής στην 56η Μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Chiang Mai της Ταϊλάνδης το διάστημα από 4 έως 16 Ιουλίου 2015.

Η Ελλάδα κατέκτησε ένα Αργυρό, δυο Χάλκινα Μετάλλια και δυο Εύφημες Μνείες. Συγκεκριμένα:

  • Ντούνης Πέτρος , Αθήνα, Αργυρό Μετάλλιο
  • Μισιακός Παναγιώτης, Αθήνα, Χάλκινο Μετάλλιο
  • Χαχάμης Νέστορας, Αιτωλοακαρνανία, Χάλκινο Μετάλλιο
  • Παναγιωτόπουλος Απόστολος, Θεσσαλονίκη, Εύφημη Μνεία
  • Μελάς Δημήτριος, Αθήνα, Εύφημη Μνεία
Όπως αναφέρεται και σε δελτίο τύπου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τους μαθητές συνόδεψαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο Μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος. Μεγάλος Χορηγός της Ελληνικής Ομάδας ήταν το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση στο πλαίσιο των στόχων της που είναι η αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας και εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Στην ανεπίσημη κατάταξη της Μαθηματικής Ολυμπιάδας η Ελλάδα βρίσκεται για το 2015 στην 51η θέση σε σύνολο 104 χωρών. Το 2014 ήταν 41η σε σύνολο 101 χωρών.

Εκτός από την Ελλάδα και η Κύπρος σημείωσε καλή εμφάνιση καθώς η αποστολή της επέστρεψε με ένα ασημένιο μετάλλιο και δυο εύφημες μνείες. Η Κύπρος κατατάσσεται 63η.

Παρατηρώντας της κατάταξη των χωρών διαπιστώνουμε ότι πολύ καλές εμφανίσεις έχει η Τουρκία καθώς στις τελευταίες 10 Ολυμπιάδες βρίσκεται σταθερά στις πρώτες 20 χώρες. Για το 2015 κατατάχθηκε 20η με την αποστολή της να συγκεντρώνει 5 ασημένια μετάλλια.

Στην ανεπίσημη κατάταξη για το 2015 1η κατατάσσονται οι ΗΠΑ, ακολουθούμενες από την Κίνα, Ν.Κορέα, Β. Κορέα, Βιετνάμ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου