Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

«Ερχεται» διαγωνισμός για 32 ελεγκτές στην ΥΠΑ


Αλλος ένας διαγωνισμός αεροπορικού ενδιαφέροντος βρίσκεται στον προθάλαμο του Εθνικού Τυπογραφείου προκειμένου να εκδοθεί, αφού έχει αποσπάσει ήδη την έγκριση του ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για τον γραπτό διαγωνισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που αφορά στην πρόσληψη 32 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Το αίτημα έχει κατατεθεί εδώ και δύο μήνες στην Ανεξάρτητη Αρχή, ενώ έχουν καθοριστεί από το υπουργείο Εργασίας οι τρεις θέσεις προστατευόμενων ατόμων που υπάγονται στις διατάξεις του Ν. 2643/98 (ένας πολύτεκνος, ένας τρίτεκνος και ένας από την κατηγορία Εθνική Αντίσταση).


Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είναι μια πολύ απαιτητική ειδικότητα και οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως τα εξής προσόντα:

• πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ

• άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας

• πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ

• πιστοποιητικό υγείας Γ' κατηγορίας

• καλό βαθμό στο τεστ ορθοφωνίας που διενεργείται από ειδική επιτροπή.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ειδικές δοκιμασίες για τις λεκτικές δεξιότητες και την κατανόηση κειμένου, προφορική συνέντευξη που διαπιστώνεται η ορθοφωνία των υποψηφίων και γραπτές εξετάσεις μέσω των οποίων εξακριβώνονται οι ικανότητες και οι γνώσεις τους (σε επίπεδο μνήμης, προσοχής - συγκέντρωσης, αντίληψης και αίσθησης χώρου, χρόνου και προσανατολισμού).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου