Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Τα 10 πιο περιπετειώδη επαγγέλματα του κόσμου

Συλλέκτης δηλητηρίου φιδιών, κυνηγός καταιγίδων, στάντμαν και άλλα extreme επαγγέλματα. Πόσα από αυτά θα μπορούσατε να κάνετε;

Αν είστε από εκείνους που το απολαμβάνουν όταν η αδρεναλίνη τους χτυπάει κόκκινο, αυτές οι δουλειές είναι για εσάς. Και μάλιστα σας ενημερώνουμε για τις ετήσιες αμοιβές τους.

Η συμβουλευτική εταιρεία YourTradeBase κατέταξε τα πιο επικίνδυνα και παράξενα επαγγέλματα στον κόσμο. Αν σας συναρπάζει το να κάνετε εξετάσεις αίματος σε έναν κροκόδειλο, τότε η κτηνιατρική αποκτά εντελώς άλλο νόημα.


ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΦΑΡΙ

Ενδεικτικό εισόδημα: 66.000 € το χρόνο

Εργάζεται στη σαβάνα, τη ζούγκλα και τα ποτάμια, κινδυνεύει από άγρια ζώα, βρίσκεται πολύ μακριά από σταθμούς πρώτων βοηθειών, οδηγεί στις λάσπες και στη σκόνη και, επιπλέον, κάνει τον παιδαγωγό σε ατίθασους και ανίδεους τουρίστες. Ίσως τα λεφτά που βγάζει να είναι πολύ λίγα.




ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΑΝΤΜΑΝ

Ενδεικτικό εισόδημα: 66.000 € το χρόνο

Αν στην αγαπημένη σας ταινία ο πρωταγωνιστής κάνει ακροβατικά, πηδάει από ουρανοξύστες, κάνει άλματα με τη μηχανή, παίρνει φωτιά κ.λπ. το πιθανότερο είναι τις σκηνές αυτές να τις γύρισε ο αντικαταστάτης του ενώ ο ηθοποιός ξεκουραζόταν στο τρέιλερ του. Οι επαγγελματίες στάντμεν χρησιμοποιούνται επίσης σε διαφημίσεις, διάφορες εκδηλώσεις κ.α.




ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ

Ενδεικτικό εισόδημα: 57.000 € το χρόνο

Η άγρια ζωή έχει και εκείνη ανάγκη από παρακολούθηση και προστασία, αλλά άντε να το εξηγήσεις αυτό σε έναν κροκόδειλο. Οι άνθρωποι που μελετούν τα ερπετά αυτά πρέπει να έχουν ιδιαίτερες ικανότητες και θάρρος.




ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ

Ενδεικτικό εισόδημα: 55.500 € το χρόνο

Είναι οι άνθρωποι που, εξοπλισμένοι με μετεωρολογικά όργανα και ειδικά οχήματα, πηγαίνουν όσο κοντύτερα γίνεται στους τυφώνες και τους ανεμοστρόβιλους προκειμένου να συλλέξουν πολύτιμα στοιχεία, χρήσιμα στην επιστήμη και στην πολιτική προστασία. Άλλοι βιντεοσκοπούν τις καταιγίδες κατ’ επάγγελμα για να πουλούν τις εικόνες στα κανάλια. Υπάρχουν και πολλοί που το κάνουν από απλή ευχαρίστηση





ΣΠΗΛΑΙΟΔΥΤΗΣ

Ενδεικτικό εισόδημα: 53.400 € το χρόνο

Πρόκειται κυρίως για επιστημονική και εξερευνητική δραστηριότητα, αν και υπάρχουν και εκείνοι που το κάνουν για σπορ. Έχει σημαντικούς κινδύνους και μεγάλες απαιτήσεις εκπαίδευσης και ασφαλείας




ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

Ενδεικτικό εισόδημα: 30.000 € το χρόνο

Όταν η πυρκαγιά βρίσκεται σε απομονωμένη και δύσβατη περιοχή, πολλές φορές χωρίς καν δρόμο να τη διασχίζει, οι πυροσβέστες ρίχνονται στην περιοχή με αλεξίπτωτα μαζί με τον εξοπλισμό τους, σαν κομάντο σε αποστολή.




ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΙΔΙΩΝ

Ενδεικτικό εισόδημα: 27.000 € το χρόνο




ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΩΣΗΣ

Ενδεικτικό εισόδημα: 22.000 € το χρόνο

Ο άνθρωπος στον οποίο εμπιστεύεσαι τη ζωή σου όταν πέφτεις με αλεξίπτωτο πρέπει να είναι σωστά εκπαιδευμένος, να διατηρεί σε τέλεια κατάσταση τον εξοπλισμό του και να ξέρει να σε καθησυχάσει όταν είσαι κατατρομοκρατημένος βγαίνοντας από το αεροπλάνο.




ΟΔΗΓΟΣ ΡΑΦΤΙΝΓΚ

Ενδεικτικό εισόδημα: 27.000 € τη σεζόν

Πόσο γρήγορα θα κατεβείς το ποτάμι, πόσο καλά θα έχεις στηριχτεί στη βάρκα, πόσο καλά θα έχεις μάθει το κουπί και προς τα πού πάμε όταν έχουμε μπροστά βράχια ή γκρεμό; Όλα αυτά στα μαθαίνει ο δάσκαλος του ράφτινγκ που δουλειά του δεν είναι να σε βγάλει στην όχθη στεγνό, αλλά αρτιμελή




ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ

Ενδεικτικό εισόδημα: 5.000 € τη σεζόν

Η ψηλότερη κορυφή του κόσμου θέλει και κορυφαίους οδηγούς. Οι Νεπαλέζοι σέρπα είναι οι καλύτεροι σε αυτή τη δουλειά που περιλαμβάνει ανάβαση και διαβάσεις από μερικά από τα πιο επικίνδυνα ορεινά σημεία του κόσμου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου