Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Start Tel Aviv 2015: Διαγωνισμός για ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις


Τον διαγωνισμό καινοτομίας «Start Tel Aviv 2015» για νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσίασαν χθες σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στον Ιανό η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν Άμπα και ο συνιδρυτής των Industry Disruptors - Game Changers Μιχάλης Στάγκος.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ και πραγματοποιείται ήδη από Ισραηλινές πρεσβείες σε επιλεγμένες χώρες, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και απευθύνεται σε ελληνικά τεχνολογικά startups που βρίσκονται σε στάδιο αρχικής χρηματοδότησης και έχουν ήδη αναπτύξει ένα πρωτότυπο προϊόν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή μέχρι τις 5 Ιουνίου στο Start Tel Aviv 2015. Οι νικητές θα επιλεγούν από τους φιναλίστ σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου στο Innovathens, τον κόμβο τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων στην Τεχνόπολη.

Η ομάδα που θα αναδειχθεί θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα τεαξίδι στο Ισραήλ για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ καινοτομίας DLD Tel Aviv Innovation Festival 2015 που θα λάβει χώρα στις 5-11 Σεπτεμβρίου 2015 στο Τελ Αβίβ και αποτελεί το μεγαλύτερο συνέδριο εκπροσώπων στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας στο Ισραήλ, όπου συγκεντρώνονται εκατοντάδες εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτικών κεφαλαίων, επενδυτές «άγγελοι» (angel investors) καθώς και στελέχη πολυεθνικών εταιρειών. Ειδικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί για τους νικητές στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, υπάρχει μεγάλο ταλέντο στην Ελλάδα και έχει αρχίσει να αναδύεται ένα ανθηρό οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπεν - Άμπα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πολύ ανεπτυγμένο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στο Ισραήλ. Στη χώρα αυτή υπάρχουν περισσότερες από 5.000 νεοφυείς επιχειρήσεις. Οι εξαγωγές στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας αυξήθηκαν κατά 3.700% από 1 δις δολάρια σε 39 δις. Οι επενδύσεις του κράτους στην έρευνα και ανάπτυξη αυξήθηκαν κατά 223%, από 1,3% στο 4,2%, το οποίο είναι το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.

Η κυρία Μπέν Άμπα δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί θέλουν να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους με την Ελλάδα προκειμένου να δημιουργηθούν συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα καινοτομίας. Μάλιστα, η Πρεσβεία εργάζεται προς την κατεύθυνση κατάρτισης συγκεκριμένων σχεδίων για να επισκεφθούν και άλλοι μέντορες την Ελλάδα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για νέους στην Ελλάδα μέσω της συνεργασίας με Ισραηλινές εταιρείες. Στο πλαίσιο αυτό, η Πρεσβεία έφερε στην Ελλάδα πρόσφατα γνωστούς μέντορες από το Ισραήλ όπως τον OrenSimanian και τη NavaSwersky, για την πραγματοποίηση μιας σειράς διαλέξεων και εργαστηρίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Στάγκος, συνιδρυτής των ID-GC, μίλησε για τη σημασία των συνεργειών και των συμπράξεων φορέων για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών που εστιάζουν στην εξωστρέφεια των νέων επιχειρήσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «οι ID-GC πιστεύοντας στη δύναμη των νέων ιδεών και στην Ελλάδα ως φυτώριο νέων επιχειρήσεων, επενδύουν στις συνεργασίες που προάγουν την εξωστρέφεια και την άντληση εμπειριών των ελληνικών startups. Σ’ αυτό το πλαίσιο είναι τιμή να συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ και την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα αναδεικνύοντας τις καλύτερες τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις και συνδέοντάς τες με ένα από τα πλέον προηγμένα οικοσυστήματα καινοτομίας στον κόσμο».

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή επισκεφθείτε το http://embassies.gov.il/athens/NewsAndEvents/Pages/Start-Tel-Aviv-Competition-2015-in-Greece-.aspx






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου