Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Στη Σαουδική Αραβία θα χτιστεί το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου!


Ένα ξενοδοχείο 10.000 δωματίων που δικαίως θα φέρει τον τίτλο του μεγαλύτερου ξενοδοχείου στον κόσμο, έχει ως στόχο να κατασκευάσει η Σαουδική Αραβία μέχρι το 2017.

Το ξενοδοχείο θα ονομάζεται Abraj Kudai, θα είναι τεσσάρων με πέντε αστέρων και η κατασκευή του αναμένεται να κοστίσει 3,5 δισ. δολάρια. 

Σύμφωνα με τη Telegraph, το Abraj Kudai θα χτιστεί σε προνομιακή θέση, κοντά στο Masjid al-Haram, το μεγαλύτερο τζαμί του κόσμου, στοχεύοντας στους πλούσιους μουσουλμάνους που θα επισκέπτονται την Μέκκα για προσκύνημα.

Μεταξύ άλλων, θα διαθέτει 70 εστιατόρια, ένα εμπορικό κέντρο, ένα συνεδριακό κέντρο, χώρους προσευχής αλλά και ορόφους αποκλειστικά για βασιλείς.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Dar Al-Handasah, την κατασκευαστική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο, το ξενοδοχείο θα διαθέτει 12 πύργους από τους οποίους οι δέκα θα έχουν δωμάτια τεσσάρων αστέρων, ενώ τα άλλα δύο δωμάτια πέντε αστέρων. Οι εσωτερικοί χώροι θα σχεδιαστούν από την εταιρεία Areen Hospitality Group του Λονδίνου.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι τιμές των δωματίων ωστόσο, εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα υψηλές, δεδομένου ότι καθένας από τους 12 πύργους θα διαθέτει ακόμα και ελικοδρόμιο για όποιους επιθυμούν να επισκέπτονται το ξενοδοχείο από αέρως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου