Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Πώς να δείχνετε πιο έξυπνοι στα meetings


meetings
10 τρόποι για να κλέψετε την «λάμψη» του ομιλητή.


Είχατε σκεφτεί πως μπορείτε να φανείτε πιο έξυπνοι από εκείνον που κάνει τη παρουσίαση σε ένα meeting; Και όμως γίνεται! Τη στιγμή που ο ομιλητής έχει αφιερώσει ώρες για να προβάρει την ομιλία του, εσείς με απλές κινήσεις θα δείξετε πως είστε πιο έξυπνοι και πιο διαβασμένοι.

Δείτε πως:

Διαγράμματα Venn
Τα διαγράμματα venn θα δείτε πως αμέσως θα «διχάσουν» τους ακροατές. Πριν ολοκληρώσετε τη φράση σας θα δείτε πως θα υπάρχουν ήδη διαφορετικές απόψεις για το πόσο μεγάλοι θα έπρεπε να είναι οι κύκλοι και ποιες θα έπρεπε να είναι οι ετικέτες.

Κάντε τα ποσοστά σας κλάσματα
Όταν στις ομιλίες χρησιμοποιούν ποσοστά, προσπαθήστε να τα αλλάζετε. Δηλαδή, την επόμενη φορά που θα αναφέρει κάποιος «Το 25% των αγοραστών…» τονίστε πως εννοεί «ένας στους τέσσερις» – θα δείτε αμέσως πως θα εντυπωσιαστούν όλοι από τις μαθηματικές σας ικανότητες.

Ζητήστε να κάνουν μια παύση
Σε όλα τα meetings έρχεται αυτή η στιγμή που όλοι παρεμβαίνουν στη συζήτηση – εκτός από εσάς. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζητήσετε να κάνουν μια παύση και να μείνετε στις πραγματικές λεπτομέρειες «Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε;» – ξαφνικά όλοι θα ασχολούνται με εσάς.

Γνεύστε καθώς προσποιείστε πως κρατάτε σημειώσεις
Σε κάθε meeting να φέρνετε μαζί σας το notepad – όλοι θα εκτιμήσουν το γεγονός πως ακολουθείτε τις επιταγές της τεχνολογίας. Σημειώστε μια λέξη από κάθε πρόταση και γνεύστε το κεφάλι σας για να δείξετε πως συμφωνείτε με όσα λένε.

Να επαναλαμβάνετε τα λόγια του ομιλητή
Μόλις τελειώσει τη πρόταση του, κοιτάξτε τον και πείτε «Για να επαναλάβω..» και διατυπώστε ξανά τη πρόταση του με τα ίδια λόγια, αλλά αργά. Η «μεταφορά γνώσης» μόλις έγινε.

Θα αυξηθούν τα ποσοστά;
Όλοι εντυπωσιάζονται με το γεγονός πως κάποιος αναρωτιέται αν τα ποσοστά θα αυξηθούν, ειδικά στις περιπτώσεις που είναι ήδη υψηλά.

Κάντε μια βόλτα στο δωμάτιο
Κάθε φορά που κάποιος σηκώνεται απ’ το γραφείο και κάνει μια βόλτα στο δωμάτιο, δεν τον σέβεστε περισσότερο; Ήρθε η στιγμή να γίνετε εσείς αυτό το άτομο. Πηγαίντε στη γωνία και πάρτε μια βαθιά αναπνοή, όλοι θα αναρωτιούνται τι σκέφτεστε.

Ζητήστε απ’ τον ομιλητή να πάει μια διαφάνεια πίσω
Ένα είναι σίγουρο: όλα τα μάτια θα φύγουν απ’ το άτομο που κάνει τη παρουσίαση και θα στραφούν σε εσάς – γιατί εσείς είστε αυτοί που προσέχουν πραγματικά τα slides.

Βγείτε έξω για μια επείγουσα κλίση
«Συγγνώμη πρέπει να απαντήσω» και έτσι όλοι θα πιστέψουν πως είστε τόσο απασχολημένοι που δε σας αφήνουν σε  ησυχία ούτε για ένα meeting.

Κάντε πλάκα με τον εαυτό σας
Όλοι συμπαθούν και θαυμάζουν κάποιον που μπορεί να αυτοσαρκαστεί.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου