Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ελληνική επιχειρηματική αποστολή 28 εκπροσώπων του κατασκευαστικού κλάδου στη Νέα Υόρκη


Το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Αμερικανο-ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Νέα Υόρκη και το Enterprise Greece συνδιοργάνωσαν την επιχειρηματική αποστολή 2015 TRADE USA Construction Mission στη Νέα Υόρκη, από τις 23 μέχρι και τις 27 Μαρτίου.

Στόχος της 2015 Trade USA Construction Mission ήταν τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας να ενημερωθούν για τη βιομηχανία του σχεδιασμού, ανάπτυξης και κατασκευών της Νέας Υόρκης, να δικτυωθούν και να δημιουργήσουν με τις αμερικανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανία, γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας και να συναντηθούν με σημαντικούς εκπροσώπους της βιομηχανίας.

Η επιχειρηματική αποστολή στελεχώθηκε από προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους, οι οποίοι εκπροσωπούν σημαντικές εταιρίες/ομίλους στη βιομηχανία του σχεδιασμού, ανάπτυξης και κατασκευών και συγκεκριμένα, οι εταιρίες που συμμετείχαν είναι οι Alumil, Akritas, Arxicon, BuildingHow Pi-Systems International, ETEM, Hatsios Development, Office25, Prisma και Pyramis Metallourgia.

Μερικά από τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα της αποστολής είναι η συμμετοχή συνολικά 28 αντιπροσώπων Ελληνικών και αμερικανικών εταιρειών, η διοργάνωση 72 επιχειρηματικών συναντήσεων, καθώς και η διοργάνωση συνεντεύξεων στα ΜΜΕ μεταξύ των οποίων το Bloomberg και η New York Observer.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σήμερα ο ετήσιος τζίρος του κλάδου κατασκευών στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 80%. Γι αυτό, μία σημαντική διέξοδο για τις Ελληνικές επιχειρήσεις αποτελεί η εξωστρέφεια σε χώρες όπου ο κατασκευαστικός τομέας ανθεί και μπορεί να εξυπηρετήσει και Ελληνικές επιχειρήσεις.

Στις ΗΠΑ, η οικιστική και επαγγελματική κτηματομεσιτική ανάπτυξη αυξάνεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς μετά και την μεγάλη κρίση του 2008. Παρουσιάζεται συνεπώς μία σημαντική ευκαιρία στις Ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στην Αμερικανική αγορά, ιδιαίτερα τώρα με την μείωση της ισοτιμίας του ευρώ.

Σύμφωνα με το συνέδριο Δόμησης της Νέας Υόρκης, οι δαπάνες στον κατασκευαστικό τομέα αυξάνονται ραγδαία για πολυτελείς οικιακές και εμπορικές κατασκευές και αναμένεται να φτάσουν τις επιδόσεις ρεκόρ και συγκεκριμένα τα 35,3 δισ. δολάρια το 2015 και 35.6 δισ. δολάρια το 2016.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου