Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Διαγωνισμός «Συνεργάζομαι» στο 2ο Technology Forum


Στο πλαίσιο του 2ου Technology Forum της Θεσσαλονίκης, περισσότεροι από 90 φορείς απ όλη την Ελλάδα παίρνουν μέρος στον 1ο Διαγωνισμό «Συνεργάζομαι», το νέο θεσμό που ενθαρρύνει τις συνεργασίες μεταξύ βιομηχανικών φορέων, όπως είναι οι Εταιρείες Πληροφορικής και οι Βιομηχανίες και των Ερευνητικών Οργανισμών (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα). 

Στόχος του διαγωνισμού είναι να δώσει κίνητρα για Τεχνολογικές Συμπράξεις, ώστε να επιτευχθεί μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των φορέων και να αναπτυχθούν, με αποδοτικό τρόπο, νέα/καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Ο στόχος αυτός αποτελεί και τον πυρήνα της στρατηγικής ευφυούς εξειδίκευσης που προωθείται από την Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020 και υλοποιείται σε εθνικό επίπεδο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. 

Συνολικά από τα τέλη Δεκεμβρίου 2014 μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2015 υποβλήθηκαν 23 συνεργασίες (τεχνολογικές συμπράξεις). Οι τρεις καλύτερες εξ αυτών θα αναδειχθούν από Ειδική Επιτροπή (αποτελούμενη από 27 αξιολογητές) που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, προκειμένου να βραβευτούν στις 8 Μαΐου κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του 2ου Technology Forum που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Tα βραβεία για τις τρεις καλύτερες συνεργασίες συνοδεύονται και με χρηματικά έπαθλα 2.000, 1.000 και 500 ευρώ. 

Οι 23 συμμετοχές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών συνεργασιών, όλες στο αντικείμενο των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Το πλαίσιο του διαγωνισμού «Συνεργάζομαι» έχουν καθορίσει από κοινού οι διοργανωτές του διαγωνισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου