Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Υγεία: Προκήρυξη 1.500 επιπλέον θέσεων επικουρικού προσωπικού


Με την προκήρυξη 1.500 επιπλέον θέσεων επικουρικού προσωπικού ξεκινούν οι φετινές προσλήψεις στην Υγεία.

Από τις θέσεις αυτές, οι 800 αντιστοιχούν σε επικουρικούς γιατρούς, οι οποίοι θα στελεχώσουν δομές υγείας στα νησιά, στη Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσπρωτία.

Συνολικά μέσα στο 2015 επιδιώκεται να πραγματοποιηθούν 6.000 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού -οι 4.500 για μόνιμους- όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν τη Μ. Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός, με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει στην επιμήκυνση της θητείας του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί σε περιοχές εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης (να είναι διετής από ετήσια που ισχύει σήμερα), ενώ το κριτήριο της εντοπιότητας θα λαμβάνεται υπόψη στην επιλογή των υποψηφίων.

Επιπλέον, θα δίνονται κίνητρα, όπως σίτιση -στέγαση σε γιατρούς, προκειμένου να πεισθούν και να μεταβούν να υπηρετήσουν στην παραμεθόριο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου