Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δωρεάν πρόγραμμα Περιβαλλοντική (Γεω)Πληροφορική




Στόχος του προγράμματος Περιβαλλοντική (Γεω)Πληροφορική είναι η επιμόρφωση αποφοίτων ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) σε σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα που αφορούν τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τις εφαρμογές τους στη μελέτη του περιβάλλοντος σε όλες του τις εκφάνσεις (φυσικό, ανθρωπογενές, κοινωνικό).

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 150 ωρών. Διεξάγεται σε έντεκα (11) κύκλους σε επτά (7) πόλεις: Αθήνα, Πάτρα, Βόλος, Ξάνθη, Σέρρες, Μυτιλήνη και Καρλόβασι. Η διεξαγωγή του προγράμματος γίνεται κατά κύριο λόγο με συμβατική (δια ζώσης) συμμετοχή των εκπαιδευομένων σε συναντήσεις (διαλέξεις και εργαστηριακές ασκήσεις), ενώ θα χρησιμοποιηθεί σε μικρό βαθμό και σύγχρονη εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση (σε ορισμένους κύκλους).

Η συμμετοχή των εκπαιδευομένων είναι χωρίς κόστος και χωρίς επιδότηση. Η διεξαγωγή των μαθημάτων υποστηρίζεται από διαδικτυακό σύστημα ηλεκτρονικής μάθησης (e-class). Η επιτυχής (κατόπιν αξιολόγησης) παρακολούθηση του κύκλου αντιστοιχεί σε 15 πιστωτικές μονάδες (ECTS).

Την ευθύνη οργάνωσης και διοικητικής/γραμματειακής υποστήριξης του προγράμματος έχει το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου