Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Πώς είναι να δουλεύεις 80 ώρες την εβδομάδα;


Νομίζετε πως δουλεύετε σκληρά; Δείτε έναν Βρετανό εργαζόμενο στο Τόκιο που εργάζεται 13 ώρες την ημέρα, έξι μέρες την εβδομάδα.

Στην Ιαπωνία δεν είναι ασυνήθιστο οι υπάλληλοι γραφείου να εργάζονται μέχρι τελικής πτώσεως, ειδικά την περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, οπότε ο οικονομικός τομέας έχει την πιο απαιτητική του περίοδο σε όλη τη χρονιά.

Ένας Βρετανός εργαζόμενος έφτιαξε και ανέβασε στο Youtube ένα χρονικό της εβδομάδας του, βίντεο που έγινε αμέσως viral.

Σε αυτό τον βλέπουμε να ξυπνάει χαράματα και κουρασμένος, να σπεύδει στο γραφείο όπου θα περάσει 13 ώρες, να φεύγει από εκεί στις 11 το βράδυ τρέχοντας να προλάβει το τελευταίο τρένο και την επομένη πάλι από την αρχή. Απολογισμός; 78 ώρες δουλειά, μόλις 35 ώρες ύπνος (δηλαδή 5 ώρες την ημέρα).

Ο ρυθμός και το ωράριο αυτό θεωρούνται συνηθισμένα για τους υπαλλήλους γραφείου και ο Stu -αυτό είναι το ψευδώνυμο με το οποίο εμφανίζεται στο Youtube- γνώριζε πως αυτές θα είναι οι συνθήκες όταν αναλάμβανε αυτή την εργασία. Μετά το τέλος Μαρτίου ο Stu θα επιστρέψει σε κανονικό ωράριο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε πολλούς άλλους υπαλλήλους που αναγκάζονται να δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια όλον τον χρόνο προκειμένου να στηρίξουν τις οικογένειές τους.

Το βίντεο είχε περισσότερες από 750.000 θεάσεις προτού το ανακαλύψουν τα ΜΜΕ, και τώρα ο αριθμός αυτός αναμένεται να εκτοξευτεί.

Δείτε τον Stu να περιγράφει το -εφιαλτικό- 24ωρο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου