Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ACTIVE GREECE AWARDS 2015: Bραβεύθηκαν οι λαμπρότερες δυνάμεις της εξωστρέφειας



Τις λαμπρότερες δυνάμεις της εξωστρέφειας ανέδειξε την Πέμπτη, 12 Μαρτίου σε μια πολυπληθή συνάντηση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ η Active Business Publishing.

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού κυρίας Έλενας Κουντουρά, βουλευτών, πρεσβευτών ξένων χωρών και άνω των 350 επιχειρηματιών και εκπροσώπων εταιρειών από το χώρο της βιομηχανίας, της ναυτιλίας και του τουρισμού, απονεμήθηκαν οι διακρίσεις ACTIVE GREECE AWARDS 2015 στις δυναμικότερες εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, εταιρείες της ελληνικής ναυτιλίας καθώς επίσης και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Επέκταση της συμφωνίας με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά και σύναψη αμυντικών συμβάσεων με χώρες εκτός ευρωζώνης προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της εκδήλωσης Active Greece Awards 2015. Ο κ. Καμμένος έδωσε την κατεύθυνση της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, ενώ κάλεσε και τους ίδιους τους επιχειρηματίες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια με νέες επενδύσεις. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αφού συνεχάρη τις ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για την εξωστρέφειά τους, τόνισε ότι «όλα τα μεγάλα επιτεύγματα ξεκινούν σε καιρούς κρίσης» και παρότρυνε τους επιχειρηματικούς φορείς και ομίλους να εγκαταλείψουν την ηττοπάθεια.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός δήλωσε ότι είναι πρόθεση της ελληνικής Πολιτείας να ενισχυθεί η θέση του ελληνικού λιμανιού ως «πύλης εισόδου προϊόντων από την Ασία». Σε αυτή την κατεύθυνση, τόνισε ο κ. Καμμένος, ξεκινά «το project του σιδηροδρόμου, όπου τα προϊόντα θα ξεκινούν από τον Πειραιά και θα μπορούν με ένα σύγχρονο τρένο, ιδιωτικής εταιρείας, να φτάνουν και να καλύπτουν τις ανάγκες πολλών λιμανιών της Δυτικής Ευρώπης».

Η ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο υπουργός, είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει χώρους από το Θριάσιο Πεδίο, οι οποίοι θα γίνουν σταθμοί αποθήκευσης και μεταποίησης.

Για την αμυντική βιομηχανία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε τη δημιουργία ζωνών χαμηλού φόρου και την υπογραφή συμβάσεων με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, γεγονός που «μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και για τις γύρω επιχειρήσεις να επενδύσουν στην ελληνική βιομηχανία άμυνας».

Τέλος, για τον τομέα του τουρισμού ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική και ότι η ελληνική Πολιτεία θα επιδιώξει τους επόμενους μήνες μια «σταθερή φορολογική πολιτική δεκαετίας με χαμηλούς δείκτες».

Τον πολιτικό κόσμο εκπροσώπησαν, εκτός από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, κ. Γιώργος Βλάχος και κ. Βασίλης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την Active Business Publishing την τιμητική τους είχαν επιχειρήσεις, οι οποίες καταφέρνουν ακόμα και μέσα στην παρατεταμένη κρίση όχι μόνο να έχουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα αλλά παράλληλα να πραγματοποιούν επενδύσεις και κυρίως να αναδεικνύουν τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν οι επιχειρήσεις ΕΛΒΑΛ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ΑΕ (Cosco), ΔΕΠΑ, Pharmathen, Vianex, Mediterannean Shipping Company Greece, Unilever Ελαϊς, Capital Ship Management, Intralot, Apivita, Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, ΤΙΤΑΝ, Μαρινόπουλος, Sani Resort, Boehringer Ingelheim, Vitex, Costa Navarino, ΣΕΒΙΤΕΛ, Mitsis Hotels, Χήτος Ζαγόρι, Elpen, Vioryl, ΟΑΕΠ, Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία, ΜΕΒΓΑΛ, Νηρεύς, Καρέλια καπνοβιομηχανία, Agrovim, Intercomm Foods, Nestle Hellas, Motor Oil Ελλας Διϋλιστήρια Κορίνθου, ΜΕΤΚΑ ΑΕ, Καπνική Μιχαηλίδης ΑΕ, S&B Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ, Intracom Telecom, Αλουμυλ ΑΕ, AVIS –Olympic AE, Χαλκόρ, Sovel, Ελληνικά Καλώδια, Συμετάλ και Σωληνουργεία Κορνίθου.

Ειδικότερα, οι εταιρείες, εκπρόσωποι των οποίων παρέλαβαν τις διακρίσεις και παρενέβησαν στην εκδήλωση, ήταν οι παρακάτω:

• Viohalco. Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ομίλους επεξεργασίας μετάλλων στην Ευρώπη με 28 παραγωγικές μονάδες σε έξι χώρες. Τα προϊόντα των εταιριών του Ομίλου πωλούνται σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ το 84 % περίπου της παραγωγής του διατίθεται στην Ευρώπη. Τον όμιλο Viohalco, όπου βραβεύτηκαν 6 θυγατρικές εταιρείες, εκπροσώπησε ο κ. Κωνσταντίνος Κατσαρός, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Ελβαλ.

• Ελληνικά Πετρέλαια. Η επόμενη διάκριση αφορούσε τον μεγαλύτερο εμπορο-βιομηχανικό όμιλο της χώρας ο οποίος ασκεί έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Σερβία, Βουλγαρία, Κύπρο, Μαυροβούνιο και FYROM.

• COSCO. Η εταιρεία Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ Α.Ε.) ξεκίνησε τις δραστηριότητές της την 1η Οκτωβρίου 2009 με στόχο τη δημιουργία του πρώτου μεγάλης κλίμακας τερματικού σταθμού τελευταίας τεχνολογίας στην Ελλάδα: ένα προκλητικό εγχείρημα, που ήδη κερδίζει την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας ώστε να στραφεί στον Πειραιά και να τον κάνει το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου. Την επιχείρηση εκπροσώπησε ο κ. Zhang Anming, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΣΕΠ ΑΕ.

• ΔΕΠΑ. Η παρουσία της ΔΕΠΑ τοποθετεί την Ελλάδα στον υπό διαμόρφωση νέο ενεργειακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής. Οι διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει την καθιστούν κορυφαίο ενεργειακό παίκτη που βάζει τη σφραγίδα του στις ενεργειακές εξελίξεις.

• Pharmathen. Η επιχείρηση δεν συγκαταλέγεται απλώς στις κορυφαίες επιχειρήσεις στον τομέα της έρευνας, κατέχει παράλληλα το 1% των εξαγωγών της χώρας. Πρόκειται για τη φαρμακοβιομηχανία Pharmathen η οποία διευθύνεται από τον κ. Βασίλη και την κυρία Νέλλυ Κάτσου. Ο κ. Βασίλης Κάτσος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pharmathen, παρέλαβε τη διάκριση.

• Vianex. Με την ελληνική σημαία δίπλα στην κινεζική, υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας LILLY στη Σαγκάη, την πρώτη παρτίδα του ενέσιμου αντιβιοτικού φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος βανκομυκίνη, που παράχθηκε στην Ελλάδα, στο εργοστάσιο Γ΄ της ηγέτιδας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Vianex. Το γεγονός, που σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για τη χώρα και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Την επιχείρηση εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. & αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

• MSC Greece. Το μεγάλο βήμα έγινε το 1994, όταν οι δρόμοι του Τζιανλουίτζι Απόντε, προέδρου της Mediterranean Shipping Company Geneva, και του Δημήτρη Θεοδωρίκα συναντήθηκαν. Εκείνη την εποχή η MSC ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο είχε ιδρυθεί λίγα χρόνια νωρίτερα από τον Ιταλό εφοπλιστή. Το 1997 ο Απόντε θεωρεί ευρηματική την πρόταση του δαιμόνιου επιχειρηματία να συνάψει σύμβαση με τον ΟΛΠ για χρησιμοποίηση του λιμανιού του Πειραιά ως hub port της Μεσογείου, και γίνεται αποδεκτή. Αποτέλεσμα είναι ο Πειραιάς μέσα σε λίγα χρόνια να καταστεί κέντρο των δραστηριοτήτων της MSC Geneva στη λεκάνη της Μεσογείου. Αυτομάτως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, με τη βοήθεια της MSC, εντάχθηκε στη λίστα των 50 μεγαλύτερων διαμετακομιστικών κέντρων στον κόσμο. Η MSC Greece διευθύνεται σήμερα από την κυρία Χριστίνα Θεοδωρίκα.

• Unilever Ελαΐς. Η παραγωγή της εν Ελλάδι θυγατρικής του πολυεθνικού κολοσσού Unilever δεν καλύπτει μόνον τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς αλλά και άλλων χωρών. Στο εργοστάσιο της Γαστούνης παράγεται ντομάτα για την επωνυμία Pumaro αλλά ταυτόχρονα σχεδόν η μισή παραγόμενη ποσότητα εξάγεται σε άλλες εταιρείες της Unilever. Αντίστοιχα στο εργοστάσιο του Ρέντη παράγονται προϊόντα καθαρισμού και για πολλές ευρωπαϊκές αγορές. Εδώ και δύο χρόνια η Unilever μετέφερε κομμάτι της παραγωγής της στην Ελλάδα, η οποία δεν γίνεται μόνο στα δικά της εργοστάσια αλλά και στον Παπουτσάνη, τη Φαμάρ, τη Ρόλκο και το εργοστάσιο Φιλίππου στον Ταύρο. Για τη σημαντική αυτή επιχειρηματική κίνηση που κάνει τη χώρα μας επίκεντρο μιας διεθνούς παραγωγικής δραστηριότητας μίλησε κατά την παρέμβασή του ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas Ελαΐς.

• Την εταιρεία Capital Ship Management Corp., μία από τις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που συγκαταλέγονται στη λίστα των Lloyd's με τα ισχυρότερα ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας, εκπροσώπησε ο κ. Γεράσιμος Βεντούρης, chief commercial officer της εταιρείας.

• Apivita. Από το μικρό φαρμακείο, όπου ο κ. Νίκος και η κυρία Νίκη Κουτσιανά άρχισαν να πειραματίζονται με τα προϊόντα της ελληνικής φύσης ως σήμερα που η Apivita εξάγει σε δεκάδες χώρες έχουν κυλήσει πολύ ενδιαφέροντα όσο και δύσκολα χρόνια. Η Apivita τιμά την Ελλάδα στο εξωτερικό αφού προωθεί μοναδικά προϊόντα τα οποία βασίζονται στα πιο αγνά υλικά και στις πιο απαιτητικές παραγωγικές προδιαγραφές. Μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της κρίσης οι άνθρωποι αυτοί δημιούργησαν μία νέα κυψέλη – ένα νέο εργοστάσιο που ακολουθεί την δική τους φιλοσοφία και στάση ζωής. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο κ. Νίκος Κουτσιανάς ενώ παρενέβη ο κ. Κωνσταντίνος Μόκας, εμπορικός διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. της APIVITΑ

• Ελληνικός Χρυσός. Στην πλήρη ανάπτυξή του το έργο θα προσφέρει στην ελληνική οικονομία εξαγωγές ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και δημόσια έσοδα 1,7 δισ. δολαρίων. Γίνεται λόγος για την επένδυση χρυσού στις Σκουριές που πρέπει να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσει υπέρ της ελληνικής οικονομίας και των χιλιάδων εργαζομένων στην επιχείρηση. Από την εταιρεία παρενέβη ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, γενικός διευθυντής της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης.

• Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και δομικών υλικών, με καθετοποιημένη παραγωγή και 113 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Με έδρα την Ελλάδα, ο Όμιλος διαθέτει εργοστάσια τσιμέντου σε εννέα χώρες, απασχολεί περισσότερους από 5.400 εργαζομένους και έχει κύκλο εργασιών της τάξεως των 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ. Τον όμιλο εκπροσώπησε ο κ. Παύλος Πασχόπουλος, international trading and business development manager της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ.

• Μαρινόπουλος. Δεν είναι απλώς η μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ στη χώρα, απλώνει ταυτόχρονα τη δραστηριότητά της σε όλες τις βαλκανικές χώρες και στην Κύπρο ενώ είναι ο Franchisee της Carrefour σε όλη την νοτιο-ανατολική Ευρώπη.

• Intralot. Απλώνει τη δραστηριότητά της και στις 5 ηπείρους απασχολώντας 5.500 εργαζομένους και δημιουργώντας έναν ετήσιο τζίρο της τάξεως των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην εκδήλωση παρενέβη ο κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, managing director Oceania του ομίλου Intralot ο οποίος παρέλαβε την διάκριση ACTIVE GREECE AWARDS 2015.

• Mitsis Hotels. O ελληνικός τουρισμός είναι το σημαντικότερο κανάλι επικοινωνίας της χώρας μας με το εξωτερικό της χώρας μας στο εξωτερικό αφού 22 εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες έρχονται στη χώρα μας. H ελληνική οικονομία εξοικονομεί 13,5 δισ. ευρώ. Οι ξένοι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό. Τη διάκριση παρέλαβε ο κ. Σταύρος Μήτσης, αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης ελληνικών συμφερόντων αλυσίδας ξενοδοχείων της χώρας.

• Boehringer Ingelheim. Αποτελεί τη γερμανική ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Γίνεται λόγος για τη φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim η οποία είναι η μοναδική πολυεθνική φαρμάκου με δικό της εργοστάσιο στη χώρα. Είναι δε αποκαλυπτικό ότι η εταιρεία εκπροσωπεί το 2% των ελληνικών εξαγωγών. Στην εκδήλωση παρενέβη ο κ. Μανόλης Μιτάκης, διευθυντής επικοινωνίας της Boehringer Ingelheim.


• Sani Resort. Αποτελεί την πλέον κερδοφόρο ξενοδοχειακή επιχείρηση της χώρας η οποία έχει δημιουργήσει στη Χαλκιδική ένα από τα πρότυπα και διασημότερα τουριστικά συγκροτήματα της χώρας. Το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών της, το παγκοσμίως γνωστό Φεστιβάλ της, η προσοχή στη γαστρονομία έχουν αναγορεύσει τη SANI των αδελφών Σταύρου και Ανδρέα Ανδρεάδη και Φ. Ζησιάδη, σε ένα από τα διαμάντια του ελληνικού τουρισμού. Ο κ. Αντώνης Αβδελάς, director of sales & marketing του SANI RESORT παρέλαβε τη διάκριση ACTIVE GREECE AWARDS 2015.

• Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Γιαννίδη, πρόεδρου του Ελληνο-Κινεζικού Επιμελητηρίου και της βιομηχανίας χρωμάτων Vitex.

• TEMES SA – Costa Navarino. Ένα από τα ελάχιστα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας με θετικό πρόσημο στην περίοδο της κρίσης είναι η Μεσσηνία. Κι αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στη λειτουργία των Τουριστικών Επιχειρήσεων Μεσσηνίας – του γνωστού Costa Navarino. Εκτός από το μεγάλο αριθμό ξένων επισκεπτών στο συγκρότημα – κάτι που επιτεύχθηκε και με την επιστράτευση της Aegean Airlines που έκανε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας hot spot -, το Costa Navarino αναπτύσσει μία νέα σημαντική εξωστρεφή δραστηριότητα: πρόκειται για την ετήσια συνάντηση των παραγωγών τοπικών προϊόντων η οποία έχει ως στόχο την παροχή τεχνογνωσίας για τόνωση των εξαγωγών. Την επιχείρηση αντιπροσώπευσε η κυρία Μαρίνα Παπατσώνη, marketing & business development director του Costa Navarino

• ΜΕΒΓΑΛ. Εξάγει τα προϊόντα της σε 30 χώρες ενώ οι εξωστρεφείς δραστηριότητές της καλύπτουν το 12% του τζίρου της. Ο κ. Πέτρος Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ παρέλαβε την διάκριση ACTIVE GREECE AWARDS 2015.

• ΣΕΒΙΤΕΛ. Οι κλαδικοί φορείς μπορούν να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στην τόνωση της εξωστρεφούς δραστηριότητας των επιχειρήσεων. Ένας από τους φορείς που αναμφισβήτητα παίζει θετικό ρόλο και βοηθά έμπρακτα τις εξαγωγικές επιχειρήσεις τυποποιημένου ελαιολάδου είναι ο ΣΕΒΙΤΕΛ. Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ κ. Γιώργος Οικονόμου παρέλαβε τη διάκριση ACTIVE GREECE AWARDS 2015.

• ΧΗΤΟΣ ΖΑΓΟΡΙ. Mια από τις πλέον πρωτοπόρες και καταξιωμένες ελληνικές εταιρείες, με ηγετική παρουσία στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Με σταθερά βήματα, η επιχείρηση η οποία διευθύνεται από τον κ. Νίκο Χήτο, εξελίχθηκε σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία, που συνεισφέρει διαρκώς και ουσιαστικά στην εθνική οικονομία. Τη διάκριση παρέλαβε ο κ. Τρύφων Τζέλης, εμπορικός διευθυντής της ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

• ELPEN. Δραστηριοποιείται στις εξαγωγικές δραστηριότητες, από τη δεκαετία του 1990 και τα προϊόντα της έχουν εκτιμηθεί από πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο. Επί του παρόντος, εξάγει τα προϊόντα της σε τέσσερις ηπείρους. Την εταιρεία εκπροσώπησε η κα Παπαλά Ιωάννα, συντονίστρια εταιρικής επικοινωνίας, της Φαρμακοβιομηχανίας ELPEN.

• Vioryl. Με ενεργή παρουσία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Άπω Ανατολή και Βόρεια Αμερική, πραγματοποιεί σημαντικό ποσοστό των πωλήσεών της σε χώρες του εξωτερικού. Το 50% περίπου του κύκλου εργασιών της προέρχεται από εξαγωγές. Πάγια πολιτική της εταιρείας είναι η διείσδυση σε νέες αγορές. Τη διάκριση παρέλαβε ο κ. Νικήτας Ραγκούσης, διευθύνων σύμβουλος της Vioryl.

• ΟΑΕΠ. Ασφαλίζει, έναντι εμπορικών και πολιτικών κινδύνων μη πληρωμής, τις εξαγωγικές πιστώσεις που παρέχουν οι Έλληνες εξαγωγείς σε πελάτες του εξωτερικού για την πώληση προϊόντων, υπηρεσιών, ή ακόμα κατασκευής τεχνικών έργων. Ασφαλίζει επίσης, έναντι πολιτικών κινδύνων, τις επενδύσεις που πραγματοποιούν Έλληνες επιχειρηματίες στο εξωτερικό συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αύξηση της «εξωστρέφειας» της Ελληνικής Οικονομίας. Ο κ. Θεμιστοκλής Καλπακτσόγλου, πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), παρέλαβε τη διάκριση.

• Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία. Διακρίνεται για την πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή της διαθέτοντας παράλληλα μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες, με μηχανήματα νέας τεχνολογίας. Οι πωλήσεις της εταιρείας απευθύνονται κυρίως στην αγορά του εξωτερικού, καθώς το 70% περίπου της παραγωγής της εξάγεται. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο κ. Ευριπίδης Δοντάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

• Νηρεύς. Πρόκειται για τη «νούμερο ένα» εταιρεία παγκοσμίως στην παραγωγή και εμπορία μεσογειακών ειδών ιχθυοκαλλιέργειας. Δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής γόνου, ιχθυοτροφών και εξοπλισμού ιχθυοκαλλιέργειας, τόσο για ιδία χρήση, όσο και για εμπορία, σε ένα ευρύ φάσμα πελατών σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τη διάκριση παρέλαβε ο κ. Αντώνης Χαχλάκης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

• ΚΑΡΕΛΙΑ. Από την ίδρυσή της το 1888 ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Σήμερα, με περισσότερο από έναν αιώνα εμπειρίας και φημισμένη για την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία που την χαρακτηρίζουν, η εταιρεία εξάγει τα σήματά της σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο. Την εταιρεία ΚΑΡΕΛΙΑ εκπροσώπησε ο κ. Βασίλης Μαστοράκης, διευθυντής marketing.

• Agrovim. Εξάγει τα δικά της εμπορικά σήματα καθώς και ιδιωτικά σήματα σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο με ισχυρή παρουσία στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης. Τη διάκριση ACTIVE GREECE AWARDS 2015 παρέλαβε η κα Τζένη Γυφτέα, αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Agrovim.

• Intercomm Foods. Ιδρύθηκε το 1990, βρίσκεται στην περιοχή της Λάρισας και είναι μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες εξαγωγών (με κύκλο εργασιών το 2013 72,6 εκατομμύρια ευρώ). Η εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενώ αναπτύσσονται παράλληλα με το κύριο σήμα της, ΔΕΛΦΟΙ. Την εταιρεία εκπροσώπησε η κυρία Ευαγγελία Τσαγκούλη, υπεύθυνη τμήματος πωλήσεων και marketing της Intercomm Foods.

• Nestlé. Πρόκειται για έναν πολυεθνικό κολοσσό, όμως, εξάγει δύο προϊόντα ελληνικής παραγωγής: τον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Κύπρος, η Αλβανία, η Αυστραλία και η Αγγλία. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Κουτσοφιός, exports sales manager της Nestle Hellas.

• Στην εκδήλωση παρενέβη επίσης η κυρία Κάτια Σταθάκη, enterprise segment senior manager της Vodafone Hellas.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκαναν οι δημοσιογράφοι Μαρία Ακριβού και Νίνα Μαλανδράκη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου