Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

19/3, ΥΠ.ΕΞ.: «Επιχειρηματικές ευκαιρίες στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών μηχανισμών της ΕΕ»


Σεμινάριο με θέμα «Επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις Ελληνικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης" αύριο, Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, ώρα 9.30-12.30, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη στο κτήριο της Ακαδημίας 1 του Υπουργείου Εξωτερικών. Το σεμινάριο οργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας και τη Β΄ Γενική Διεύθυνση.

Το σεμινάριο, στο οποίο έχουν προσκληθεί ως ομιλητές ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απευθύνεται σε Έλληνες επιχειρηματίες και φορείς προκειμένου να ενημερωθούν εγκύρως για τους «παραδοσιακούς» αλλά και «καινοτόμους» χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της ΕΕ σε τρίτες χώρες. Η σχετική πληροφόρηση αφορά σε χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ προγράμματα κυρίως στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, καθώς και της αγροτικής ανάπτυξης στις περιοχές της Ν.Α. Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Βόρειας και Υποσαχαρικής Αφρικής, αλλά και αναπτυσσόμενες περιοχές της Ασίας και Λατινικής Αμερικής.

Στο πλαίσιο αυτό, θα εξετασθούν, επίσης, και θέματα καλύτερων εφαρμόσιμων πρακτικών, επιτυχημένων περιπτώσεων αλλά και ζητήματα δυσκολιών που ενδεχομένως μπορεί να αντιμετωπίσει ο Έλληνας επιχειρηματίας στις συγκεκριμένες περιοχές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου