Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Το Youthelp.gr υποστηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία

Η επιχειρηματική ιδέα περιλαμβάνει την ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας crowdfunding, μέσω της οποίας προσφέρεται βοήθεια σε μαθητές με ειδικές παθήσεις, οι οικογένειες των οποίων δεν είναι σε θέση να τους υποστηρίξουν.


Η ελληνική πλατφόρμα social crowdfunding Υouthelp.gr υποστηρίζει τη «χαρά της δημιουργίας» σε περιόδους οικονομικής κρίσης και καλεί το ευρύ κοινό να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Το Υouthelp.gr είναι το αποτέλεσμα της μη κερδοσκοπικής κοινωνικής επιχείρησης ομάδας μαθητών του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος - Pierce και των συνεργατών της, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ - Junior Achievement Greece).

Η επιχειρηματική ιδέα περιλαμβάνει την ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας crowdfunding, μέσω της οποίας προσφέρεται βοήθεια σε μαθητές με ειδικές παθήσεις, οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν τη δυνατότητα να τους υποστηρίξουν. Η διαδικτυακή πλατφόρμα υλοποιεί δύο κύριες λειτουργίες - διεργασίες για την επίτευξη του στόχου:

α. Εύκολη, εύχρηστη και αδιάβλητη διαδικασία για τη συλλογή των μικροχορηγιών για φαρμακευτική αγωγή και εξειδικευμένες θεραπείες, ειδικό ιατρικό εξοπλισμό και κάλυψη βιοποριστικών αναγκών και

β. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τρέχοντα κοινωνικά προβλήματα, όπως ο παιδικός καρκίνος και η ενίσχυση του εθελοντισμού όσον αφορά τη δωρεά μυελού των οστών και της αιμοδοσίας μέσω προωθητικών ενεργειών marketing.


Κοινωνικός αντίκτυπος

Το youthelp.gr αναμένεται να έχει σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο και να προσφέρει στους μικροδωρητές κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της προσφοράς- βοήθειας.

Επίσης, φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία μπορεί να γίνει υποστηρικτής της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα youthelp.gr ή να βρουν το «Youth Help» στο Facebook https://www.facebook.com/YouthelpGreece.

Ο όμιλος Επιχειρηματικότητας Junior Achievement λειτουργεί για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο στο Λύκειο του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος - Pierce με κύριο σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών στις σύγχρονες έννοιες του «Management» και της «Επιχειρηματικότητας» από ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικά στελέχη.

Οι μαθητές αναπτύσσουν πρωτότυπες ιδέες, αναλαμβάνουν ρόλους, παίρνουν πρωτοβουλίες, λειτουργούν συντονισμένα και συνεργατικά, αποκτούν δεξιότητες και αναπτύσσουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους με πνεύμα συλλογικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου