Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Youth Lab – Κωτσόβολος: Δωρεάν Σεμινάρια σε νέους της Θεσσαλονίκης




Η Κωτσόβολος πάντα δίπλα στους νέους ξεκίνησε μία νέα πρωτοβουλία, το Youth Lab, με στόχο την ανάπτυξη και την εκπαίδευση όλων των νέων σε θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας, γνώσης και ανάπτυξης σε θέματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν. Η πρώτη δράση του Youth Lab έρχεται σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό – Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, Youthnet Hellas, που διοργανώνουν μια σειρά από σεμινάρια για νέους και νέες, 18 έως 35 ετών, από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κάθε Παρασκευή του Μαρτίου, εξειδικευμένοι εκπαιδευτές του Youthnet Hellas, θα παραδίδουν σεμινάρια και θα δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα των νέων, γύρω από τις δεξιότητες και τα εφόδια που πρέπει να έχουν για να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας, τις ικανότητες που πρέπει να αναπτύξουν στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη νεανική επιχειρηματικότητα, αλλά και τις ευκαιρίες απασχόλησης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια είναι εντελώς δωρεάν και περιέχουν την παρακάτω θεματολογία:

1. Παρασκευή 6 Μαρτίου, 15:00 – 20:00: Δυναμική Ομάδας & Επικοινωνία: κοινωνικές δεξιότητες, συνεργατικότητα.

2. Παρασκευή 13 Μαρτίου, 15:00 – 20:00: Προώθηση στην Απασχόληση: αναζήτηση ευκαιριών, σύνταξη βιογραφικού, προετοιμασία για συνέντευξη.
3. Παρασκευή 20 Μαρτίου, 15:00 – 20:00: To Internet & τα Social Media ως εργαλεία εύρεσης εργασίας και ενίσχυσης του επαγγελματικού προφίλ.

4. Παρασκευή 27 Μαρτίου, 15:00 – 20:00: Ευρωπαϊκά Προγράμματα και ευκαιρίες εθελοντισμού, εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης.

Στο τέλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, θα αφιερωθεί χρόνος προκειμένου οι συμμετέχοντες να δουν στην πράξη όλα όσα διδάχθηκαν. Επιπλέον, θα ενημερωθούν για τις διαθέσιμες ευκαιρίες και προγράμματα καθώς και τις ισχύουσες προκηρύξεις. Τα σεμινάρια είναι αυτοτελή και όλοι όσοι παρακολουθήσουν ένα από αυτά, θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Τα τέσσερα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο κατάστημα Κωτσόβολος στην Ευκαρπία (Περιφερειακή οδός Θεσσαλονίκης & Λεωφ. Στράτου κόμβος Ευκαρπίας).

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να ενημερωθούν στη σελίδα: http://corporate.kotsovolos.gr/gr/press-centre/ta-nea-mas/neo/youthnet_nea/ και να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 27 Φεβρουαρίου 2015.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου