Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Trade Fairs 2015»: Εικονικές επιχειρήσεις και ιδέες


Τις εικονικές τους επιχειρήσεις και τις επιχειρηματικές τους ιδέες θα παρουσιάσουν μαθητές απ΄ όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των δύο Μαθητικών Εμπορικών Εκθέσεων που διοργανώνονται για ένατη συνεχή χρονιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece).

Οι εκθέσεις με τίτλο «Trade Fairs 2015» θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στο The Mall Athens και στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο Mediterranean Cosmos, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Οι εικονικές επιχειρήσεις των μαθητικών ομάδων θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην πανευρωπαϊκή έκθεση «JA-YE European Trade Fair 2015», που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας στις 28-29 Μαΐου 2015. Για την αξιολόγηση των μαθητικών ομάδων θα ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η παρουσίαση και η απήχηση που έχουν τα προτεινόμενα προϊόντα και οι υπηρεσίες.

«Περιμένουμε με ανυπομονησία τις επιχειρηματικές ιδέες που θα μας παρουσιάσουν φέτος οι μαθητές, οι οποίοι έχουν δουλέψει σκληρά και συστηματικά με τους καθηγητές τους και τους συμβούλους εθελοντές από την αγορά εργασίας. Είμαι βέβαιος ότι για ακόμα μία φορά θα μας εντυπωσιάσουν με την εφευρετικότητα και το ταλέντο τους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece Χρήστος Τσάγκος.

Οι Εκθέσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», το οποίο υλοποιείται από το ΣΕΝ/JA Greece, σε δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, με τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας.

Κύριος δωρητής για την ενίσχυση του προγράμματος για τη χρονιά 2014-2015 είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο Junior Achievement-Young Enterprise Europe (JA-YE www.ja-ye.org) είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση, στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε 39 ευρωπαϊκές χώρες και αποτελεί ένα από τα περιφερειακά κέντρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας-Junior Achievement Worldwide, o οποίος έχει παρουσία σε 122 χώρες.

Ο Οργανισμός, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, βοηθά τους νέους να κατανοήσουν τα οικονομικά της καθημερινότητας και των επιχειρήσεων, εμπνέοντάς τους να καινοτομήσουν και προετοιμάζοντας την είσοδό τους στον σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου