Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Επίσκεψη του Ισραηλινού γκουρού των νεοφυών επιχειρήσεων Oren Simanian στην Ελλάδα



Ο Ισραηλινός γκουρού των νεοφυών επιχειρήσεων, Oren Simanian, θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 24-26 Φεβρουαρίου για να πραγματοποιήσει εργαστήρια σε κέντρα καινοτομίας, εκκολαπτήρια (incubators), επιταχυντές (accelerators) και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης θα συναντηθεί με εκπροσώπους ελληνικού ταμείου ανάπτυξης και Έλληνες επιχειρηματίες. Η επίσκεψή του οργανώνεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο Oren Simanian, θα πραγματοποιήσει σειρά εργαστηρίων στα κέντρα καινοτομίας (π1,α2 Innohubs) της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών Corallia στην Αθήνα και την Πάτρα, στο Εκκολαπτήριο (Incubator) Egg Enter- Grow του Corallia στην Αθήνα καθώς και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα εργαστήριά του θα εξετάσει ένα ευρύ πεδίο κρίσιμων θεμάτων που σχετίζονται με τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία, όπως είναι τα επιχειρηματικά μοντέλα και οικοσυστήματα, τα εργαλεία χρηματοδότησης και οι παράγοντες επιτυχίας, παρουσιάζοντας Ισραηλινές πρακτικές και παραδείγματα. Επιπλέον, θα δώσει ανοικτή διάλεξη με θέμα το "Ισραηλινό Οικοσύστημα Νεοφυών Επιχειρήσεων" στο Orange Grove, το εκκολαπτήριο (incubator) της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα ενώ θα συναντηθεί και με στελέχη του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (TANEO). Τέλος, η Πρέσβης του Ισραήλ και η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) διοργανώνουν εκδήλωση για τον Simanian με διακεκριμένους Έλληνες επιχειρηματίες, εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτικών κεφαλαίων (VC), κλπ. 


Ο Oren Simanian είναι γνωστή προσωπικότητα στο Ισραηλινό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων, μέντορας και επιχειρηματίας. Γεννήθηκε το 1982 και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του StarTAU, του διάσημου κέντρου επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και ιδρυτής των StartBase.co και StartIsrael.co.il οι οποίες είναι διαδικτυακές πλατφόρμες του Ισραηλινού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων. Είναι επίσης Διευθυντής Marketing του Indiegogo, του μηχανισμού χρηματοδότησης στο Ισραήλ. Στο StarTAU ο Oren έχει επιβλέψει πάνω από 800 νεοφυείς επιχειρήσεις ενώ έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 350 επισκέπτες ,μεταξύ των οποίων και ηγέτες ξένων κρατών και υψηλόβαθμοι διεθνείς αξιωματούχοι. Έχω δώσει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα στην Ισπανία, την Κύπρο (TEDx), τη Λετονία, το Περού και την Κολομβία. Τέλος, ο Oren είναι επαγγελματίας διαιτητής ποδοσφαίρου στην πρώτη κατηγορία του Ισραήλ. 


Σχολιάζοντας την επίσκεψη η Πρέσβυς του Ισραήλ, κυρία Ιρίτ Μπεν-Άμπα δήλωσε ότι: "Οι νεοφυείς επιχειρήσεις και η καινοτομία αποτελούν συναρπαστικά νέα πεδία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Το Ισραήλ διαθέτει ένα προηγμένο οικοσύστημα, ενώ οι τομείς αυτοί αναπτύσσονται ραγδαία στην Ελλάδα. Ο Oren έρχεται για να μοιραστεί τις γνώσεις του αλλά επίσης για να μάθει για την τοπική σκηνή των νεοφυών επιχειρήσεων ως μέρος της συνεχούς προσπάθειάς μας να δημιουργήσουμε συνέργειες ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ελλάδα σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία."




Δημήτρης Μαρκόπουλος



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου