Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

ΟΕΕ: Ζητεί ένταξη οικονομολόγων και λογιστών στα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

Το προεδρείο του οικονομικού επιμελητηρίου παρουσίασε στον υπουργό, Γιώργο Σταθάκη, πακέτο πέντε παρεμβάσεων στη σχέση του υπουργείου Οικονομίας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο υπουργός, στη συνάντηση συμφώνησε με την άποψη ότι το ΟΕΕ πρέπει να ασκήσει το θεσμικό του ρόλο, δηλαδή να συμμετέχει εντατικά σε επιτροπές, ομάδες εργασίας και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές. 

Επιπλέον, συζήτησαν για: 

  • Την κατοχύρωση νέων ειδικοτήτων του οικονομολογικού επαγγέλματος, όπως, ο οικονομολόγος μελετητής, ο αξιολογητής, και ο εσωτερικός ελεγκτής. 
  • Την ένταξη των οικονομολόγων και λογιστών - φοροτεχνικών στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για επιδότηση των δραστηριοτήτων τους. 
  • Την επιμόρφωση ανέργων, νέων οικονομολόγων, μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σε προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. 
  • Τον ενεργό ρόλο του οικονομολόγου, μέλους του επιμελητηρίου, στη διαμόρφωση της καινούριας σχέσης δανειοληπτών - τραπεζών, με βάση τη νέα ρύθμιση των κόκκινων δανείων, που επεξεργάζεται το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου