Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Τρεις αλλαγές στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

                                           Στο υπουργείο Εργασίας επεξεργάζονται το τελικό σχέδιο για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας

«Πυρετός» διαβουλεύσεων επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο καλείται να αποφασίσει για τα νέα αλλά και ήδη υπάρχοντα προγράμματα εργασίας.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου έχει στα χέρια της την προκήρυξη των 52.553 θέσεων πεντάμηνης κοινωφελούς απασχόλησης σε φορείς του Δημοσίου (δήμους, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.), η οποία έχει πάρει ήδη το «πράσινο φως» από το ΑΣΕΠ, αλλά έχει «παγώσει» λόγω των εκλογών. Οπως υπογραμμίζουν στην «ΕΡΓΑΣΙΑ» υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας εξετάζεται:

1 H επέκταση της χρονικής διάρκειας απασχόλησης των ωφελουμένων αρχικά από τους πέντε μήνες που είναι σήμερα στους εννέα έως έντεκα μήνες.

2 H αύξηση της αμοιβής, η οποία από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα θα διαμορφωθεί ανάλογα με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

3 Να προκηρυχθούν πρώτα οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας που αφορούν τους δήμους. Μάλιστα, η ΚΕΔΕ με επιστολή του προέδρου της στον νέο υπουργό Εργασίας ζητά την άμεση έγκριση των 33.000 θέσεων εργασίας στους δήμους.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει ότι «οι δήμοι που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω έλλειψης προσωπικού σε διάφορες ειδικότητες, με το πρόγραμμα αυτό κάλυψαν εν μέρει και για το χρονικό διάστημα διάρκειας του Προγράμματος τις ανάγκες τους». Επιπλέον ζητά «να επισπευσθούν οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του υπουργείου προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του Προγράμματος το ταχύτερο δυνατόν».

Μιλώντας στο ένθετο «Εργασία», ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι «η ΚΕΔΕ είναι υπέρ των βελτιωτικών τροποποιήσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αλλά στην παρούσα φάση είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν οι προσλήψεις, έτσι ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των δήμων όλης της χώρας». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «οι δήμοι διψούν για έμψυχο δυναμικό, γιατί το νέο προσωπικό που θα προσληφθεί θα παραγάγει τις καθημερινές λειτουργίες των φορέων».



ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΓΕΝΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου