Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Επαγγέλματα με υψηλές αποδοχές και χωρίς στρες


Νομίζατε ότι μια καλοπληρωμένη δουλειά πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από ατελείωτες ώρες στο γραφείο και πολύ άγχος; Ήρθε ο καιρός να αλλάξετε την κοσμοθεωρία σας. Φαίνεται πως εκεί έξω υπάρχουν πολλά και διαφορετικά επαγγέλματα που έχουν τη δυνατότητα ανέλιξης και μπορούν να αποφέρουν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές αποδοχές.

Ο Laurence Shatkin, ειδικός σε θέματα καριέρας, έκανε μια μελέτη με σκοπό να βρει εκείνα τα επαγγέλματα που αποτελούν τη «χρυσή τομή» και συνδυάζουν έναν καλό μισθό με χαμηλά επίπεδα πίεσης. Η μελέτη αυτή αφορά και τα 767 επαγγέλματα αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ και συγκρίνει το μέσο όρο των μισθών που προσφέρονται με τα επίπεδα άγχους των εργαζομένων.

Κάθε επάγγελμα βαθμολογείται σε μια κλίμακα από το 0 μέχρι το 100 με το χαμηλότερο να είναι τα χαμηλά επίπεδα στρες. Η μέτρηση αυτή περιλαμβάνει το πόσο συχνά οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την κριτική και άλλους αγχωτικούς παράγοντες.

Ορθοδοντικοί
Επίπεδα άγχους: 67
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 196.270 δολάρια
Τι κάνουν: Εξετάζουν και θεραπεύουν οδοντιατρικά προβλήματα και ανωμαλίες της στοματικής κοιλότητας. Σχεδιάζουν και κατασκευάζουν συσκευές για να ευθυγραμμίσουν τα δόντια και τις γνάθους με σκοπό να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν την ορθή λειτουργία τουστόματος και να βελτιώσουν την εμφάνισή μας.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Είναι απαραίτητο ένα πτυχίο Bachelor, τετραετή φοίτηση σε σχολή οδοντιατρικής και ένα με δύο χρόνια ειδίκευση. 
οΡΘΝΟΤΟΦΞΣΛΚΦΗΛΚΑΗΦΙΟΑ
Μηχανικοί πλοίων και ναυπηγοί
Επίπεδα άγχους: 67
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 94.040 δολάρια
Τι κάνουν: Σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και συντηρούν πλοία, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλανοφόρων, των υποβρυχίων, των ιστιοπλοϊκών και των δεξαμενόπλοιων. Οι μηχανικοί ασχολούνται κατά βάση με τα μηχανολογικά συστήματα, ενώ οι ναυπηγοί ασχολούνται με το βασικό σχέδιο.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Ένα πτυχίο Bachelor (είναι επιθυμητό ο υποψήφιος να έχει πραγματοποιήσει προηγουμένως και πρακτική άσκηση).

Μηχανικοί υπολογιστών
Επίπεδα άγχους: 67
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 106.930 δολάρια
Τι κάνουν: Ερευνούν, σχεδιάζουν και αναπτύσσουν υπολογιστικό εξοπλισμό για εμπορική, βιομηχανική, στρατιωτική ή επιστημονική χρήση.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Είναι απαραίτητο ένα πτυχίο Bachelor από πιστοποιημένο πρόγραμμα.
Επιστήμονες τροφίμων
Επίπεδα άγχους: 55,8
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 65.340 δολάρια
Τί κάνουν: Ελέγχουν την παραγωγικότητα των γεωργικών εγκαταστάσεων και την ποιότητα των τροφίμων.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Χρειάζεται τουλάχιστον να πτυχίο Bachelor από πιστοποιημένο τριτοβάθμιο ίδρυμα. Πολλοί επιλέγουν να κάνουν και διδακτορικό.
Αστρονόμοι
Επίπεδα άγχους: 62
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 110.440 δολάρια
Τι κάνουν: Παρατηρούν, ερευνούν και ερμηνεύουν αστρονομικά φαινόμενα με σκοπό να διευρύνουν τις γνώσεις μας για το διάστημα και εφαρμόζουν τη θεωρία σε πρακτικά προβλήματα.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Είναι απαραίτητο ένα πτυχίο Bachelor αλλά οι περισσότεροι αστρονόμοι επιλέγουν να κάνουν και διδακτορικό και μάστερ.
Οικονομολόγοι
Επίπεδα άγχους: 63,3
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 101.450 δολάρια
Τι κάνουν: Οι οικονομολόγοι μελετούν την παραγωγή και την κατανομή των πόρων, των αγαθών και των υπηρεσιών.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Είναι απαραίτητο ένα πτυχίο Bachelor.
Πολιτικοί επιστήμονες
Επίπεδα άγχους: 60,8
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 100.900 δολάρια
Τι κάνουν: Οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου μελετούν την προέλευση και την ανάπτυξη και αναλύουν τη δομή και τη λειτουργία των πολιτικών συστημάτων και τάσεων.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Για να εργαστεί κανείς στο συγκεκριμένο κλάδο χρειάζεται ένα πτυχίο Bachelor και ένα πτυχίο μάστερ ή διδακτορικό στις πολιτικές επιστήμες, στη δημόσια διοίκηση ή σε κάποιον άλλον σχετικό κλάδο.
Μαθηματικοί
Επίπεδα άγχους: 57,3
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 103.310 δολάρια
Τι κάνουν: Διεξάγουν έρευνα πάνω στα θεμελιώδη μαθηματικά ή στις εφαρμοσμένες μαθηματικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται από επιστημονικούς κλάδους, το management ή και άλλους τομείς. Ουσιαστικά επιλύονται προβλήματα γενικού περιεχομένου με τη χρήση των μαθηματικών.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Απαιτείται Bachelor ή μάστερ για όσους επιθυμούν να δουλέψουν για την κυβέρνηση, και διδακτορικό για όσους επιθυμούν να εργαστούν σε ιδιωτικές εταιρίες.
Καθηγητές νομικής
Επίπεδα άγχους: 62,8
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 122.280 δολάρια
Τι κάνουν: Διδάσκουν δίκαιο.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Πτυχίο νομικής και Bachelor.
Αναλογιστές
Επίπεδα άγχους: 63,8
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 107.740 δολάρια
Τί κάνουν: Οι αναλογιστές αναλύουν τους οικονομικούς κινδύνους και την αβεβαιότητα.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Χρειάζεται ένα πτυχίο Bachelor καθώς και μια σειρά εξετάσεων που παρέχουν πιστοποίηση.
Φυσικοί
Επίπεδα άγχους: 61,3
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 117.040 δολάρια
Τι κάνουν: Διεξάγουν έρευνες πάνω στα φυσικά φαινόμενα, αναπτύσσουν θεωρίες και πειράματα με σκοπό να εφαρμόσουν νόμους και θεωρίες σχετικούς με τη φυσική.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Για τις περισσότερες θέσεις του συγκεκριμένου κλάδου απαιτείται διδακτορικό.
Οφθαλμίατροι
Επίπεδα άγχους: 70,3
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 111.640 δολάρια
Τι κάνουν: Οι οφθαλμίατροι εφαρμόζουν τεστ για να ελέγξουν τυχόν προβλήματα στην όρασή μας. Επίσης, δίνουν συνταγές για γυαλιά οράσεως και φακούς επαφής.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Χρειάζεται ένα πτυχίο Bachelor, τετραετή προϋπηρεσία και κρατική άδεια.
Διαχειριστές υπολογιστικών συστημάτων
Επίπεδα άγχους: 64,3
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 132.570 δολάρια
Τι κάνουν: Οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου επιχειρούν να προσδιορίσουν τους τεχνολογικούς στόχους ενός οργανισμού και είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των κατάλληλων υπολογιστικών συστημάτων.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Πτυχίο Bachelor.
Καλλιτεχνικοί διευθυντές
Επίπεδα άγχους: 69
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 96.650 δολάρια
Τι κάνουν: Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι υπεύθυνοι για την διαμόρφωση και τη διάταξη των εικόνων σε περιοδικά, εφημερίδες, συσκευασίες προϊόντων αλλά και κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Είτε πτυχίο Bachelor, είτε προϋπηρεσία σε παρόμοιο κλάδο.
Στατιστικολόγοι
Επίπεδα άγχους: 64
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 83.310 δολάρια
Τι κάνουν: Χρησιμοποιούν στατιστικές μεθόδους για να συλλέξουν και να αναλύσουν δεδομένα με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που αφορούν τον κόσμο των επιχειρήσεων, τη μηχανολογία, τις επιστήμες και άλλους τομείς.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Απαιτείται ένα μεταπτυχιακό.
Γεωλόγοι (εξαιρούνται οι υδρολόγοι και οι γεωγράφοι)
Επίπεδα άγχους: 62,5
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 108.420 δολάρια
Τι κάνουν: Μελετούν τη σύνθεση, τη δομή και άλλους φυσικούς παράγοντες που σχετίζονται με τη Γη.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Χρειάζεται τουλάχιστον ένα πτυχίο Bachelor (σε μερικές πολιτείες οι γεωλόγοι χρειάζονται και μια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος).
Προγραμματιστές
Επίπεδα άγχους: 65
Μέσο ετήσιο εισόδημα: 96.260 δολάρια
Τι κάνουν: Αναπτύσσουν, δημιουργούν και τροποποιούν γενικές εφαρμογές λογισμικού ή και ειδικευμένα χρηστικά υπολογιστικά προγράμματα.
Απαραίτητη εκπαίδευση: Απαιτείται πτυχίο Bachelor και βαθιά γνώση προγραμματισμού. 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου