Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Στη διεθνή τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Χάιφα του Ισραήλ κ. Κων/νος Ζηνόβιος με τη διευθύντρια Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κατασαρού Ελένη και επιχειρηματίες της Μαγνησίας που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό

Αισιοδοξία για την πορεία της τουριστικής κίνησης στην Θεσσαλία σηματοδοτεί η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην «21η International Mediterranean Tourism Market- ΙΜΤΜ», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Φεβρουαρίου στο Τελ Αβιβ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ., σε ενιαίο περίπτερο με το Δήμο Βόλου, και απέσπασε το έντονο ενδιαφέρον τόσο των επαγγελματιών του τουρισμού όσο και των επισκεπτών. Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την έκθεση για όλους θεσσαλικούς τουριστικούς προορισμούς: το Πήλιο και το παραλιακό μέτωπο της Μαγνησίας, τις Σποράδες, τον Όλυμπο, τη λίμνη Πλαστήρα καθώς και τα Μετέωρα, που κερδίζουν ολοένα και περισσότερους φανατικούς φίλους στο Ισραηλινό κοινό.

Η συμμετοχή της Θεσσαλίας στην έκθεση είχε διττό χαρακτήρα, αφενός να ενισχυθεί η «επικοινωνία» της με την τουριστική αγορά του Ισραήλ και αφετέρου οι επισκέπτες να πληροφορηθούν για τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες στην περιοχή. 

Για την ενίσχυση της συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς και την αύξηση των τουριστών από το Ισραήλ, η Περιφέρεια στόχευσε στην ενίσχυση των b2b και b2c δράσεων, με την παρουσίαση του θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος σε τουριστικούς πράκτορες και τη διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας Ισραηλινών δημοσιογράφων στην περιοχή. 

Ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ κ. Αλέξανδρος Γεννηματάς και με τη διευθύντρια Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κατσαρού Ελένη και επιχειρηματίες του τουρισμού

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στοχευμένες δράσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσίασε τα τουριστικά πλεονεκτήματα της περιοχής, ενώ έγιναν και σημαντικές b2b συναντήσεις των επαγγελματιών του τουρισμού με τουριστικούς πράκτορες του Ισραήλ. Στη συνέχεια δόθηκαν με κλήρωση δωρεάν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της Μαγνησίας. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ελληνική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και ο Προϊστάμενος του γραφείου του Ε.Ο.Τ. στο Ισραήλ, κ. Μιχάλης Τερζίμπασης. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή της Θεσσαλίας ως γαστρονομικός προορισμός. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε εκδήλωση γευσιγνωσίας παραδοσιακών θεσσαλικών προϊόντων και γεύσεων, που κυριολεκτικά απέσπασε πολύ θετικά σχόλια.

Οι επισκέπτες του Θεσσαλικού περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τα στελέχη της Περιφέρειας για όλους τους τουριστικούς προορισμούς, τα καταλύματα της περιοχής, τους τρόπους πρόσβασης, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού καθώς και τις δραστηριότητες που προσφέρονται στη Θεσσαλία όλο το χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερο επισκέφτηκαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ κ. Αλέξανδρος Γεννηματάς και ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Χάιφα κ. Κων/νος Ζηνόβιος, οι οποίοι συνεχάρησαν την αποστολή της Θεσσαλίας για τη σημαντική και άριστη παρουσία τους.

                                                 Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο ελληνικό περίπτερο

Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Κατσαρού Ελένη και η υπάλληλος της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα. Παπαθεοδώρου Ευαγγελία. 

Την εν λόγω έκθεση στήριξαν με την παρουσία τους η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, μέσω του Προέδρου της κ. Γιώργου Ζαφείρη, ο Δήμος Ζαγοράς–Μουρεσίου, μέσω επιχειρηματιών καθώς και άλλοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους φορείς, που εμπλέκονται σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό και υλοποιεί μαζί τους στοχευμένες δράσεις, επιβεβλημένες, αποτελεσματικές και με προστιθέμενη αξία για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου