Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Έκθεση Εκπαίδευση & Εργασία: Από τις 6 μέχρι τις 8 Μαρτίου στην Τεχνόπολη Αθηνών


Η Διεθνής Έκθεση ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε έρχεται την κατάλληλη στιγμή, με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανεύρεση εργασίας να αποτελούν κρίσιμες προτεραιότητες της νέας γενιάς.

Το σημαντικότερο γεγονός για την εκπαίδευση και την εργασία τόσο για την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, μεταφέρεται στην καρδιά της πρωτεύουσας, στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Διαμορφώνοντας ένα ιδανικό κέντρο ενημέρωσης το τριήμερο από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ, η μοναδική διοργάνωση στον τομέα της, που γιορτάζει φέτος τα 17α γενέθλιά της, προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής. Παγιώνει την ηγετική θέση της στα κορυφαία εκθεσιακά γεγονότα στο χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και επιπλέον συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες εκπαιδευτικές εκθέσεις της Ευρώπης.

Όπως πάντα η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ προσφέρει με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό μια ολοκληρωμένη εικόνα και μια πλήρη ενημέρωση στους νέους μαθητές ή φοιτητές αναφορικά με τα Πανεπιστημιακά προγράμματα Ελλάδας και εξωτερικού σε επίπεδο προπτυχιακών, μεταπτυχιακών σπουδών και διά βίου μάθησης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Συγχρόνως η έκθεση αποτελεί σημείο συνάντησης πολυάριθμων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η παρουσία τους ενθαρρύνει την ανάπτυξη συνεργασιών, αλλά και την επικοινωνία τους με ένα ευρύ κοινό που αναζητά τόσο την απόκτηση γνώσεων όσο και δεξιοτήτων.
Στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ συμμετέχουν Eλληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Σχολές, ΙΕΚ, Kέντρα Ξένων Γλωσσών, ΚΕΚ, Πρεσβείες, Φορείς, Εκδότες, Εταιρείες με προϊόντα και υπηρεσίες για νέους, εταιρείες/προμηθευτές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κ.α.
Αξίζει να σημειωθεί, σε μια δύσκολη εποχή για τις σχέσεις μας με το εξωτερικό, η παρουσία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 16 διαφορετικές χώρες (Αυστραλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Τουρκία).

Η έκθεση πλαισιώνεται από το «Σταδιοδρόμιο-Job Festival» ένα παράλληλο πρόγραμμα που προσφέρει στους νέους μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των θεμάτων που αφορούν την εργασία και το επιχειρείν. Το πρόγραμμα πλούσιο τόσο σε θεματολογία όσο και δραστηριότητες παρέχει πολύτιμη ενημέρωση σε καίρια θέματα, όπως η εργασία σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι τάσεις της αγοράς, ο επαγγελματικός προσανατολισμός κ.α. Παράλληλα καταξιωμένες προσωπικότητες του χώρου θα αναλύσουν συναφή θέματα όπως και θα ανταλλάξουν απόψεις με τους επισκέπτες.

Η έκθεση ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ τελεί, όπως κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου