Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

ΙΚΥ: 500 υποτροφίες για το 2015


Κάτι παραπάνω από 500 υποτροφίες 2015 αναμένεται να προκηρυχθούν το προσεχές διάστημα από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Η διαφορά των νέου τύπου υποτροφιών 2015 σε σχέση με τα προγράμματα που «έτρεχε» το ΙΚΥ τα προηγούμενα 63 χρόνια είναι ότι οι υποτροφίες αυτές δεν είναι απλώς για εκπόνηση μάστερ ή διδακτορικού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αλλά «από πέρυσι αλλάζουμε κι εμείς καθώς έχουν αλλάξει και οι ανάγκες της κοινωνίας.

Το ζητούμενο πλέον είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά μέσα από τις σπουδές τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον προάγουμε την καινοτομία μέσα από τη στήριξή τους σε καινούργια μεταπτυχιακά, διδακτορικά ή και σε μεταδιδακτορική έρευνα» εξηγεί στα «ΝΕΑ» η Εφη Μπάσδρα, πρόεδρος του ΙΚΥ. Οπως εξηγεί η ίδια, το ζητούμενο πλέον είναι η υποτροφία να εξασφαλίζει και επαγγελματική σταδιοδρομία.

Μάλιστα, για υποτρόφους του ΙΚΥ υπάρχει σχεδιασμός βάσει του οποίου οι υπότροφοί του που δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στην αγορά εργασίας μπορούν να ενταχθούν μέσω αυτού του ειδικού προγράμματος διάρκειας περίπου 24 μηνών, να στηριχθούν και να εισέλθουν στον χώρο των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.


Πρόγραμμα χορήγησης 300 θέσεων υποτροφιών για μάστερ «2+2»

Το πρόγραμμα αυτό κινείται στα βήματα του προγράμματος που υλοποιήθηκε πιλοτικά το 2014 με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και αφορά 2 χρόνια υποτροφία για μάστερ, παράλληλη πρακτική άσκηση σε επιχείρηση ή οργανισμό και εν συνεχεία δύο χρόνια εργασία στην ίδια επιχείρηση ή οργανισμό. Η καινοτομία αυτού του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι αφορά όλα τα επιστημονικά αντικείμενα και όλες τις επιχειρήσεις ή οργανισμούς.


Πρόγραμμα χρηματοδότησης 80 ερευνητικών προγραμμάτων αριστείας, ΙΚΥ/ Siemens

Το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτήσει 80 ερευνητικά προγράμματα ύψους 50.000 ευρώ, διάρκειας δυο χρόνων. Χρηματοδοτούνται μέχρι και δύο υπότροφοι για δύο χρόνια. Υψος υποτροφίας 700 ευρώ.


Επαναπροκήρυξη προγράμματος χορήγησης 22 υποτροφιών αριστείας για εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα, ΙΚΥ/Siemens

Θα επαναπροκηρυχθούν 22 θέσεις που αφορούν σε μεταδιδακτορική έρευνα από το ακαδημαϊκό έτος 2014/2015.


Πρόγραμμα χορήγησης 100 υποτροφιών αριστείας για εκπόνηση μεταδιδακτορικής έρευνας στην Ελλάδα, ΙΚΥ/Siemens

Θα προκηρυχθούν 100 νέες θέσεις που αφορούν σε μεταδιδακτορική έρευνα από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.


Κληροδότημα Νικολαΐδη

Οι υποτροφίες δίνονται για μετεκπαίδευση (εκπόνηση κλινικής έρευνας) στο εξωτερικό αριστούχων και άπορων ελλήνων ιατρών.


Κληροδότημα εις μνήμην Μαρίας Ζαούση

Οι υποτροφίες δίνονται για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής ή για κλινική ή πειραματική έρευνα στο εξωτερικό σε αντικείμενα που άπτονται του τομέα της ψυχιατρικής.


Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στην ιστοσελίδα: www.iky.gr.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου