Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

DIRECTION BUSINESS REPORTS: Οι 38 δυναμικές εταιρείες που άντεξαν στην κρίση


Η εξαετής ύφεση επέφερε ισχυρό πλήγμα στην ελληνική οικονομία, «εξαφανίζοντας» από τον επιχειρηματικό χάρτη χιλιάδες εταιρείες και αναγκάζοντας τις περισσότερες σε δραστική συρρίκνωση των εργασιών τους.

Ωστόσο, υπήρξαν 38 επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνα της Direction Business Reports, που όχι μόνο κατάφεραν να επιβιώσουν της κρίσης, αλλά να ξεχωρίσουν με τις οικονομικές επιδόσεις τους, παρουσιάζοντας συνεχή κερδοφορία την περίοδο 2010-2013 και ιδιαίτερα τη διετία 2012-2013, όπου η πτώση του ΑΕΠ άγγιξε το 8,9%.


Στην κορυφή βρίσκεται η Τράπεζα της Ελλάδος, η εγχώρια εποπτική αρχή του τραπεζικού συστήματος, η οποία μάλιστα το 2013 εμφάνισε τα υψηλότερα κέρδη στη διάρκεια της κρίσης και ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τον Μάιο του 2014.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Cosmote, θυγατρική του ΟΤΕ, στην τρίτη ο ΟΠΑΠ, στην τέταρτη η ΔΕΠΑ, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

                                                                    Η Βιανέξ της οικογένειας Γιαννακόπουλου

Τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν κατά σειρά προτεραιότητας οι Αττική Οδός, ΕΥΔΑΠ, Καρέλια, ΔΕΣΦΑ, ΜΕΤΚΑ, ΑΒ Βασιλόπουλος, Bic Βιολέξ, Eurolife, ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ΟΛΘ, Μότορ Οϊλ, Nestle Ελλάς, ΕΧΑΕ, Πειραιώς Πρακτορειακή, METRO ΑΕΒΕ, ERGO, Eurobank Factors, ΕΥΑΘ, Μασούτης, Σκλαβενίτης, ΕΛΒΑΛ, Colgate Palmolive, ABC Factors, ΕΠΑ Θεσσαλίας, Πλαστικά Κρήτης, Παπαδόπουλος Ε. Ι., ΟΛΠ, Γαλαξίας Σούπερ Μάρκετ, Βιανέξ, Βιοιατρική, Autohellas (hertz) και Contitech.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου