Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Οι πόλεις με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα


Δείτε ποιες πόλεις είναι οι πιο πλούσιες του κόσμου σύμφωνα με το Brookings Institution.

Τη λίστα με τις πιο πλούσιες πόλεις στον κόσμο έδωσε στη δημοσιότητα το ινστιτούτοBrookings. Ανάμεσα τους πόλεις παραδοσιακά πλούσιες και ισχυρές όπως η Ζυρίχη και το Παρίσι, αλλά και εκπλήξεις όπως το Χάρτφορντ.

Η κατάταξη των πόλεων έγινε με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα, το οποίο θεωρείται ένας από τους πιο αξιόπιστους δείκτες για την ευημερία μιας περιοχής.

Σύμφωνα με τη λίστα το «μικρό» Χάρτφορντ με εισόδημα ανά κάτοικο 76.510 δολάρια είναι τέταρτο ανάμεσα σε 300 πόλεις από όλο τον κόσμο, αφήνοντας πίσω του πόλεις όπως το Παρίσι (70.760 δολάρια/άτομο) αλλά και τη Γενεύη (74.580 δολάρια / κάτοικο).

Το Χάρτφορντ (Hartford) είναι η πρωτεύουσα της αμερικανική πολιτείας Κονέκτικατ και ιστορική έδρα της κομητείας Χάρτφορντ, μέχρι το 1960, όταν η κομητειακή κυβέρνηση αποσχίστηκε από την πόλη. Σύμφωνα με την απογραφή του 2010, το Χάρντφορντ έχει 124.775 κατοίκους και ήταν η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία μετά το Μπρίτζπορτ και το Νιου Χέβεν. Η μητροπολιτική περιοχή του Χαρτφορντ είναι η μεγαλύτερη στην πολιτεία, με 1.212.381 κατοίκους.

Ο λόγος που η συγκεκριμένη πόλη είναι τόσο πολύ ψηλά στη λίστα είναι ότι το Χάρτφορντ θεωρείται η πρωτεύουσα της ασφάλισης του κόσμου. Η ασφαλιστική βιομηχανία αποφέρει πολλά έσοδα και δεν απαιτεί πολλούς εργαζόμενους, παράγοντας έτσι αρκετά χρήματα κατά κεφαλήν.

Είναι ενδεικτικό ότι το 20% του εργατικού δυναμικού απασχολείται στον συγκεκριμένο τομέα.

Δείτε τη λίστα









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου