Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στην Αιθιοπία


Το Επίτιμο Γενικό Προξενείο της Αιθιοπίας στην Ελλάδα ανταποκρινόμενο στο αίτημα Ελληνικών Επιχειρήσεων να ερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασίας και παρουσίας τους στην Χώρα, διοργανώνει μια επιχειρηματική αποστολή στην Αντίς Αμπέμπα. Η αποστολή τελείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αιθιοπίας στην Ρώμη και το Ελληνο - Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης στην Αθήνα, Hellenic – African Chamber of Commerce and Development. Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9η Μαρτίου έως την Πέμπτη 12η Μαρτίου 2015.


Η Αιθιοπία έχει πληθυσμό άνω των 90.000.000 κατοίκων και αποτελεί την 3η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 10,7%. Επίσημη εμπορική γλώσσα είναι η Αγγλική. Το πολίτευμα είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία, με 25ετή περίοδο σταθερότητας, ενώ δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση με διαρκώς αυξανόμενα διεθνή πανεπιστήμια. 

Τα παραπάνω στοιχεία από μόνα τους προσδίδουν ιδιαίτερα θετικές προοπτικές σε όλους σχεδόν τους επιχειρηματικούς τομείς.

Δεν είναι τυχαίο που τα μάτια αμέτρητων πολυεθνικών εταιρειών είναι στραμμένα στην Αιθιοπία, σε πάρα πολλούς τομείς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Οι κύριοι τομείς ανάπτυξης στην Αιθιοπία είναι οι εξής: 

· Αγροτικός (41% του ΑΕΠ)
· Ενέργειας
· Κατασκευαστικός– Δομικών Υλικών
· Αρδευτικών έργων
· Τροφίμων και ποτών

Κατά την διάρκεια της αποστολής θα λάβουν χώρα διμερείς στοχευμένες συναντήσεις με τοπικούς τραπεζικούς και κρατικούς φορείς, με σκοπό την κάλυψη πρακτικών θεμάτων και χρηματοδότησης. Επίσης συναντήσεις με προσοδοφόρο έδαφος θα γίνουν με Αιθίοπες επιχειρηματίες, ανοίγοντας ορίζοντες κοινής ή συνεργασιακής επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Το Επίτιμο Γενικό Προξενείο της Αιθιοπίας στην Ελλάδα θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποβεί επιτυχής η προγραμματισμένη επιχειρηματική αποστολή. 
Πληροφορίες: Tel: 210 9403483 - 210 9430922 - Fax: 210 9210144
e-mail: info@ethiogr.org



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου