Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ελένη Αντωνιάδου: Στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης με τους κορυφαίους νέους επιστήμονες στον τομέα της Υγείας


Το περιοδικό Forbes παρουσιάζει τη λίστα "30 under 30" για τον τομέα της Υγείας δηλαδή τους 30 κορυφαίους νέους κάτω των 30 ετών, που τόλμησαν να πρωτοπορήσουν ψηφιακά στον συγκεκριμένο τομέα το προηγούμενο διάστημα.

Στην τρίτη θέση της λίστας του έγκριτου περιοδικού ξεχωρίζει η Ελληνίδα ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου. Στο άρθρο αναφέρεται: «Η Ελένη κυνηγά ένα από τα «ιερά δισκοπότηρα» της βιοτεχνολογίας, την ιδέα της δημιουργίας οργάνων στο εργαστήριο, τα οποία θα μπορέσουν να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς που τα χρειάζονται». Η Ελληνίδα επιστήμονας ασχολείται με τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική. Είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούν να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει. 

Ελληνίδα ανάμεσα στους 30 καλύτερους νέους στον τομέα της υγείας στον κόσμο

Επίσης, η ίδια πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, που έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς να υπάρχουν δωρητές και είναι συν-ιδρυτής της εταιρίας Transplants Without Donors LLC που δραστηριοποιείται πάνω στον συγκεκριμένο τομέα. 

Δείτε τους υπόλοιπους 29 επιστήμονες που ξεχώρισε το Forbes για τη δράση τους στον τομέα της υγείας ΕΔΩ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου