Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Αισιόδοξα μηνύματα για το ελληνικό τουριστικό προϊόν από την αγορά των ΗΠΑ


Στην κορυφή των προτιμήσεων των Αμερικανών τουριστών βρίσκεται η Ευρώπη, σύμφωνα με τα ετήσια στατιστικά στοιχεία Σεπτεμβρίου 2013- Σεπτεμβρίου 2014, για τα ταξίδια που πραγματοποίησαν σε υπερπόντιους προορισμούς, με το μερίδιο αγοράς της να φθάνει το 18%.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνο-Αμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου, στη 2η θέση βρίσκεται η Καραϊβική με μερίδιο 40% μικρότερο, ενώ οι υπόλοιποι προορισμοί έπονται.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οι προοπτικές που διανοίγονται για την απορρόφηση μεγαλύτερου μέρους του ρεύματος τουριστών από τις ΗΠΑ είναι ευοίωνες έπειτα από την πρόσφατη απόφαση της Delta Airlines να αυξήσει τις απευθείας πτήσεις προς Αθήνα δρομολογώντας έως και έντεκα πτήσεις την εβδομάδα.

Με στόχο την αξιοποίηση της τεράστιας δυναμικής τής αμερικανικής αγοράς, το Ελληνο-Αμερικανικό Τουριστικό Επιμελητήριο (HACT) προγραμματίζει σειρά δράσεων για τη στοχευμένη διείσδυση σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική, που θα ανακοινωθούν στις αρχές του επομένου έτους, τονίζει ο πρόεδρος του HACT Γιώργος Τριβιζάς.

Σημείο- σταθμό του προγράμματος δράσεων θα αποτελέσει το 4o ταξίδι γνωριμίας (fam trip) που θα διοργανώσει το Επιμελητήριο με τη συμμετοχή ΜΜΕ, ταξιδιωτικών πρακτόρων και Tour Operators των ΗΠΑ και της Λατινικής Αμερικής (μεταξύ άλλων και από τον Οργανισμό Virtuoso) με εξειδίκευση στον Τουρισμό Πολυτελείας που αναζητούν συνεργασία με Έλληνες επαγγελματίες του κλάδου.

Η ενέργεια θα λάβει χώρα στο διάστημα 14- 21 Μαρτίου 2015.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου