Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

ΟΤΕ: 18μηνη πρακτική για τους... μελλοντικούς ηγέτες



Δύο πρωτοποριακά προγράμματα διάρκειας 18 μηνών το καθένα για 40 νέους με ταλέντο και προσωπικότητα υλοποιεί ο όμιλος ΟΤΕ-Cosmote.
Στόχος των προγραμμάτων είναι η ανάδειξη των ηγετών του μέλλοντος, η προσέλκυση ταλέντων από την αγορά εργασίας και η παροχή ενός δυνατού ξεκινήματος στην καριέρα τους εντός και εκτός ΟΤΕ.

Graduate Trainee Program
Το πρώτο πρόγραμμα, με τίτλο Graduate Trainee Program, αφορά την επιλογή και πρόσληψη δέκα ταλαντούχων ανθρώπων, οι οποίοι θα απασχοληθούν αρχικά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 18 μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων θα εργαστούν σε μία ευρεία γκάμα αντικειμένων (εξυπηρέτηση πελατών, διοικητικά και τεχνικά θέματα), ενώ μετά το πέρας του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα προσληφθούν στον όμιλο με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Ειδικότερα, ζητούνται νέοι πτυχιούχοι ηλικίας έως 28 ετών με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, οι οποίοι θα χαρακτηρίζονται από την επιθυμία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, ευελιξία, πνεύμα συνεργασίας και δυναμισμό. Οι κατάλληλοι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να διαθέτουν πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και τη δυνατότητα να εργαστούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η επαγγελματική εμπειρία δεν αποτελεί προαπαιτούμενο και, εφόσον υπάρχει, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο έτη, καθώς ο ΟΤΕ-Cosmote επιθυμεί να «πλάσει» τα ταλέντα του μέλλοντος και να μεταδώσει σε αυτά την τεχνογνωσία που πρέπει να διακρίνει τους ηγέτες και τους επιτυχημένους επαγγελματίες του σήμερα.

Της επιλογής των επιτυχόντων θα προηγηθεί ιδιαίτερα αυστηρή αξιολόγηση, στην οποία θα συμμετάσχουν και ανώτατα στελέχη του ΟΤΕ, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως και το Μάρτιο 2015. Περιλαμβάνει τεστ ικανοτήτων, ερωτηματολόγια προσωπικότητας και προσωπικές συνεντεύξεις, ενώ στο τελευταίο στάδιο οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε ολοήμερο «Κέντρο Αξιολόγησης» από το οποίο θα προκύψουν και οι τελικοί επιτυχόντες. Οσο για τους επιλεγέντες, μετά την αρχική τους πρόσληψη θα εκτεθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στις κυριότερες λειτουργίες της εταιρείας, θα λάβουν εκπαίδευση σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων και θα συμμετάσχουν σε σύνθετα έργα. Ωστόσο, και τα άτομα που δεν θα καταφέρουν να κερδίσουν την πολυπόθητη θέση, θα αποκομίζουν, αναλόγως του σταδίου στο οποίο σταμάτησαν, φάκελο με συγκεκριμένες συμβουλές και μυστικά για την επαγγελματική τους εξέλιξη και ανάπτυξη.

Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 30 Δεκεμβρίου στην ειδική ιστοσελίδα του ΟΤΕ, www.ote-cosmote-graduatetraineeprogram.gr.

Αξιοποίηση στελεχών
Παραλλήλως, η εταιρεία «τρέχει» το δεύτερο -εσωτερικό- πρόγραμμα για 30 νέους και ήδη εργαζομένους στον ΟΤΕ, το οποίο αποσκοπεί στην αξιοποίηση και την ανάδειξη στελεχών εντός του ομίλου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2015 και είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις αναπτυξιακές ανάγκες κάθε εργαζομένου. Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν μεθοδικά και θα πρέπει να δηλώσουν οι ίδιοι το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή.


KATEΡINA KYΡITΣH



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου