Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τα εργασιακά περιβάλλοντα που ανταγωνίζονται την Google και ικανοποιούν τους εργαζόμενους

Ποιες εταιρείες απειλούν την κορυφαία εταιρεία τεχνολογίες σε επίπεδο εργασιακού περιβάλλοντος και ικανοποίησης εργαζομένων;

Φιλικό περιβάλλον, ντιζαϊνάτα γραφεία, παροχές που βλέπεις μόνο σε ξενοδοχεία και ταξίδια είναι μόνο μερικά από τα προνόμια που παρέχει η Google και την φέρνει πρώτη στις πιο περιζήτητες εταιρείες για να εργαστεί κανείς.

Όχι πια.

Οι παρακάτω εταιρείες αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς και σε λίγο θα απειλούν το ονειρεμένο περιβάλλον της Google. Δείτε ποιες είναι.



PRAYTELL STRATEGY

Η Google δεν κρατά τα ηνία της πρωτοπορίας και της καινοτομίας πια. Η Praytell Strategy είναι ένα γραφείο επικοινωνίας που συνδυάζει τα social media και την ψηφιακή στρατηγική με την παραδοσιακή μορφή των δημοσίων σχέσεων, ενώνοντας τα media, το design , και την τεχνολογία με έναν τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.




TICKETLEAP

Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό των εργαζόμενων της Google; Το πάθος τους για τη δουλειά και ο κοινός στόχος που όλοι μαζί προσπαθούν για να επιτύχουν. Δεν είναι, όμως, η μοναδική εταιρεία. Το ίδιο συμβαίνει και στην TicketLeap. Η εταιρεία που εδρεύει στη Φιλαδέλφεια εξειδικεύεται σε event management εφαρμογές με στόχο να δημιουργήσουν οι πελάτες «αναμνήσεις». Έναν στόχο που έχει θέσει όλη η ομάδα και εργάζεται σκληρά γι αυτό. Ενώ ο ενθουσιασμός αυτός αυξάνεται με τις παροχές της εταιρείας, όπως οι βόλτες, τα ταξίδια και τα γεύματα – παροχές που και οι υπάλληλοι της Google θα ζήλευαν.




VIROOL

Πιστεύετε πως η Google έχει το μεγαλύτερο reach στο διαδίκτυο; Και η Virool, όμως, δεν πάει πίσω. Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών βίντεο που βοηθά τους πελάτες της να εξαπλωθούν κερδίζοντας έως και 100 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Τα προνόμια των εργαζομένων; Ταξίδια γευσιγνωσίας κρασιού στη Νάπα, κάμπινγκ στο Yosemite, Σαββατοκύριακα στο Μεξικό και διάλειμμα για ποτό στα μπαρ της περιοχής είναι μόνο μερικά από αυτά. 




PAPERG

Η εξέλιξη της τεχνολογικής εταιρείας PaperG έχει την ίδια ανοδική πορεία όπως η Google. Οι εργαζόμενοι «απολαμβάνουν» ένα συγκεκριμένο budget για συνέδρια , βιβλία , καθώς και online μαθήματα να είναι πάντα «ενημερωμένοι». Και όλα δείχνουν πως η εταιρεία έχει επενδύσει στην εκπαίδευση αυτή. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι έχουν «εκπαιδευτικά μεσημεριανά» όπου μοιράζονται μεταξύ τους τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους και τα χόμπι τους, κατατάσσοντας την εταιρεία ανάμεσα στις πιιο υποσχόμενες του μέλλοντος.




MYWEDDING.COM

Η Google είναι γνωστή για το φιλικό και ανοιχτό εργασιακό περιβάλλον. Το ίδιο όμως και η mywedding.com. Η εταιρεία που ενώνει ζευγάρια με διοργανωτές γάμου ώστε να σχεδιάσουν τον γάμο των ονείρων τους. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό της εταιρείας; Η μη – ιεραρχική δομή. Με αυτό τον τρόπο όλοι , από τη βάση έως την κορυφή , έχουν ίδια μεταχείριση. «Τα διευθυντικά στελέχη δεν είναι “απομονωμένα” σε κάποιο δωμάτιο, ίσα-ίσα είναι μαζί τμε τους υπόλοιπους έτσι ώστε να μαθαίνουν από τους απλούς εργαζόμενους και να δίνουν και εκείνοι τις συμβουλές τους», λέει η υπεύθυνη του μάρκετινγκ Brittany Thorson.





SOCIAL TABLES

Αν σας αρέσει η «έλλειψη ορίων» της Google, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε όταν μάθετε για την εταιρεία λογισμικών Social Tables. ΟΙ εργαζόμενοι εκεί δηλώνουν πως δεν αισθάνονται ότι έρχονται σε ένα γραφείο γεμάτο συναδέλφους, άλλα σε ένα χώρο που καινοτόμοι άνθρωποι με ιδέες και όρεξη συναντιούνται καθημερινά.





BRIGHTROLL

Η εταιρεία BrightRoll, πρόκειται για μια video advertising πλατφόρμα που έχει αρκετά κοινά με την Google. Πέρα από το γεγονός πως και οι δύο ξεχωρίζουν στον χώρο της τεχνολογίας, επεκτείνοντας το ερευνητικό τους τμήμα και ψάχνοντας διαρκώς καινοτόμες ιδέες, όπως η Google έτσι και η BrightRoll έχει ακόμα διάθεση και όρεξη που βλέπουμε σε startup εταιρείες παρά της εξάπλωση της.





TRAX TECHNOLOGIES

Στην Trax Technologies, την εταιρεία παροχής υπηρεσιών λογισμικού, οι σχέσεις που έχουν οι εργαζόμενοι με την εταιρεία είναι τόσο σταθερές και δυνατές όπως και στην Google. Και όχι άδικα. Η εταιρεία τους δίνει διαρκώς λόγους για να είναι χαρούμενοι που εργάζονται εκεί. Ένα μόνο παράδειγμα θα σας δώσουμε, οι προσλήψεις γίνονται με την εξής ερώτηση: «Διαβατήριο έχετε;» ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να ταξιδέψουν σε όλες τις άλλες τέσσερις χώρες που εδρεύει η εταιρεία.




LEVATAS

Η εταιρεία Levatas , μια εταιρεία συμβούλων που ειδικεύεται στη στρατηγική, την επικοινωνία και τις ψηφιακές πλατφόρμες ξέρει πολύ καλά πώς να κρατά τους εργαζομένους της χαρούμενους, προσπαθώντας να διατηρήσουν μια ισορροπία μεταξύ «ελαφρότητας» (levity) και «σοβαρότητας» (gravitas). Η σχέση αυτών των δύο έδωσε και το όνομα της εταιρείας. Ακούγεται σαν την πολιτική που ακολουθεί η Google, σωστά;






OWNLOCAL

Η Googleδίνει «μάχη» ώστε να εξασφαλίσει πως οι εργαζόμενοι παραμένουν υγιείς ενώ δουλεύουν σκληρά. Το ίδιο κάνει και η διαφημιστική εταιρεία OwnLocal. Η εταιρεία παρέχει ένα Fitbit σε κάθε εργαζόμενο, μια συσκευή που μετρά δεδομένα όπως τις ώρες ύπνου και τη κατάσταση υγείας, ενώ ταυτόχρονα τους παρέχουν υγιεινά σνακ, συνδρομές σε γυμναστήρια και γεύματα σε εστιατόρια.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου