Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Εξαιρετικές ελληνικές συμμετοχές για το Mies van der Rohe 2015

Με πέντε υπέροχες συμμετοχές ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων συμμετέχει η Ελλάδα στο διαγωνισμό ευρωπαϊκού βραβείου αρχιτεκτονικής "Mies van der Rohe" το 2015. 

Το βραβείο Mies van der Rohe απονέμεται ανά διετία σε υλοποιημένο αρχιτεκτονικό έργο Ευρωπαίου αρχιτέκτονα ή ομάδας αρχιτεκτόνων, μετά από διαδικασία που οργανώνει το ομώνυμο Ίδρυμα στη Βαρκελώνη με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων ως μέλος της ACE (Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων Ευρώπης) ανέλαβε την επιλογή πέντε έργων που θα εκπροσωπήσουν φέτος την Ελλάδα. 

Σημειώνεται πως τα πέντε έργα που επιλέχθησαν από μια λίστα με 30 αρχιτεκτονήματα, υλοποιήθηκαν τα δυο τελευταία χρόνια, στο διάστημα της κρίσης. Οι πέντε ελληνικές υποψηφιότητες επελέγησαν από τον αρχιτέκτονα Βασίλη Μυστριώτη, που έχει το χρίσμα του ανεξάρτητου ειδικού κριτή (independent expert) για την Ελλάδα εκ μέρους του European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2015.

Η λίστα έχει ως εξής:

Ανάπλαση της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης

Εργο του Πρόδρομου Νικηφορίδη και Μπερνάρ Κουόμο που πραγματοποιήθηκε σε δυο φάσεις. Το πρώτο τμήμα ολοκληρώθηκε το 2008 και το δεύτερο το 2014.







Το νηπιαγωγείο της Γερμανικής Σχολής

Εργο του αρχτεκτονικού γραφείου Ποτηρόπουλος Δ+Λ








Εξοχική κατοικία στη Νάξο

Εργο των αρχιτεκτόνων Φοίβης Γιαννίση, Ζήση Κοτιώνη, Ιωάννη Μπαλτογιάννη, Κατερίνας Κρίτου και Νικόλαου Πλατσά. 






Εξοχική κατοικία στη Λια Σερίφου

Εργο της αρχιτέκτονος Ηλιάνας Κερεστετζή (Mold Architects). 






Μονοκατοικία H-3 στην Αττική

Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Παύλο Χατζηαγγελή (γραφείο 314 Architecture). 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου