Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Διαγωνισμός του ΥΠΕΞ για 9 ακολούθους πρεσβείας: έως 7/11 οι αιτήσεις


Γραπτό διαγωνισμό προκήρυξε το υπουργείο Εξωτερικών για την εισαγωγή εννέα Ακολούθων Πρεσβείας στη Διπλωματική του Ακαδημία. Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και δεν υπερβαίνουν το 35ο, και διαθέτουν πτυχίο ΑΕΙ του εσωτερικού ή ισότιμο τίτλο του εξωτερικού, αναγνωρισμένο με πιστοποιητικό του ΔΟΑΤΑΠ ή του ΔΙΚΑΤΣΑ.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ελληνική γλώσσα, Γαλλική γλώσσα, Αγγλική γλώσσα, Ελληνική και παγκόσμια διπλωματική ιστορία από το 1815 μέχρι το 1945 και από το 1945 έως σήμερα, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και Πολιτική Οικονομία, Δημόσια Οικονομία και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.

Στα δευτερεύοντα μαθήματα που θα πρέπει να αντεπεξέλθουν οι υποψήφιοι περιλαμβάνονται τα εξής: Στοιχεία Διεθνών Σχέσεων, Ιστορική, θεσμική και πολιτική διάσταση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, Στοιχεία αρχαίου ελληνικού, κλασικού, βυζαντινού και νεοελληνικού πολιτισμού, Παγκόσμια γεωγραφία, Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, Ναυτικό Δίκαιο και Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Θα ακολουθήσει προφορική διαδικασία-συνέντευξη, η οποία θα καθορίσει και τους τελικούς επιτυχόντες.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην Αθήνα, σε χώρο και ώρα, που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων συμμετοχής και θα ανακοινωθεί εγκαίρως, με ημερομηνία έναρξης την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως τις 7 Νοεμβρίου. Πληροφορίες: 210 3681139, 210 3681138 και http://www.mfa.gr//dinatotites-epaggelmatikis-stadiodromias-sto-ypex/diplomatikos-klados/.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου