Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Πρώτοι σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft Έλληνες μαθητές


Για άλλη μία φορά Έλληνες μαθητές κατάφεραν να σημειώσουν σημαντική επιτυχία και να διακριθούν σε διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, στο European Kodu Kup της Microsoft, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, η ελληνική ομάδα των μαθητών Πάνου Οικονόμου και Γεώργιου-Νικηφόρου Αυγουστίδη, απέσπασε το πρώτο βραβείο για το παιχνίδι «Behind the Red», το οποίο είναι βασισμένο στην εξερεύνηση του Αρη.


Ο σχολικός διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, απευθύνεται σε νέα παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν τη μαγεία του προγραμματισμού και της κωδικοποίησης, σχεδιάζοντας παιχνίδια μέσω μιας διαδραστικής, καινοτόμας και διασκεδαστικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Στον τελικό προκρίθηκαν οι νικητές της κάθε χώρας (Ελλάδα, Βέλγιο, Εσθονία, Φιλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, και Βρετανία).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, European Schoolnet, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών που πρωτοπορούν στο κομμάτι του κώδικα και του προγραμματισμού στα σχολεία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου