Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

369 οδηγοί, γραμματείς και τεχνικοί στην Κομισιόν


Ενενήντα τρεις συμβασιούχους Οδηγούς θα προσλάβει φέτος η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO), με κριτήριο επιλογής τους την άδεια οδήγησης και τη γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας. Οσο για τις αμοιβές, αυτές ξεκινούν από 1.850 ευρώ τον μήνα.

Οι Οδηγοί θα εργάζονται κυρίως στις Βρυξέλλες, στο Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο, ενώ η κατανομή των θέσεων ανά υπηρεσία αφορά: 60 θέσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 8 στο Ευρωκοινοβούλιο, 3 στο Ελεγκτικό Συνέδριο, 12 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, 6 στο Συμβούλιο της ΕΕ, 2 στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και 2 θέσεις στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Προϋποθέσεις συμμετοχής
Τα προσόντα των υποψηφίων είναι τα ελάχιστα δυνατά, γεγονός που αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων ενδιαφερόμενων από όλα τα κράτη της ΕΕ. Κατ' αρχάς χρειάζεται το απολυτήριο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και η κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β' (τουλάχιστον).

Ο υποψήφιος, για να γίνει δεκτός στη διαδικασία επιλογής, θα πρέπει να διαθέτει επαγγελματική πείρα τουλάχιστον 3 ετών ως οδηγός ή σε επάγγελμα που σχετίζεται με τις μεταφορές προσώπων και/ή αγαθών. Επίσης να διαθέτει ικανοποιητική γνώση (επίπεδο B23) της αγγλικής, γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας.

Στα καθήκοντα των Οδηγών περιλαμβάνονται:
η μεταφορά προσωπικοτήτων, καθώς και μόνιμων ή άλλων υπαλλήλων των ευρωπαϊκών οργάνων,
η μεταφορά επισκεπτών που ανήκουν στο διπλωματικό σώμα καθώς και εξεχουσών προσωπικοτήτων,
η μεταφορά αγαθών/εγγράφων, αλληλογραφίας κ.ά.,
η διασφάλιση της καλής χρήσης του οχήματος, ιδίως στο επίπεδο της συντήρησης και των τεχνολογικών εργαλείων του.

Οι υποψήφιοι θα περάσουν από συνέντευξη αλλά και από δοκιμασία ικανοτήτων για την αξιολόγηση των γνώσεων και της επάρκειάς τους όσον αφορά τη δεξιά οδήγηση. Η δοκιμή συνίσταται σε θεωρητική εξέταση και πολλές πρακτικές δοκιμές (έλεγχος της γνώσης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, εξέταση σε προσομοιωτή, εξέταση σε πίστα). Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Nivelles (40 χλμ. από τις Βρυξέλλες), ενώ η EPSO θα συμμετέχει στα έξοδα ταξιδιού.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά έως τις 23 Μαρτίου (στις 12 το μεσημέρι, ώρα Βρυξελλών) ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται στον δικτυακό τόπο της EPSO(http://europa.eu/epso/apply/jobs/index_en.htm)

Εως 21 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις 275 θέσεις γραμματέων

Περιθώριο έως τις 21 Μαρτίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την πρόσληψη 275 γραμματέων (βαθμοί SC1 και SC2) σε ευρωπαϊκά όργανα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν άριστη γνώση κροατικών, αγγλικών, γαλλικών ή γερμανικών και να γνωρίζουν σε καλό επίπεδο άλλη μία εκ των τριών δημοφιλέστερων γλωσσών της ΕΕ (αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά).

Οι αρχικοί μισθοί για τους βοηθούς γραμματείας (βαθμός SC1) ανέρχονται σε 2.345 ευρώ, ενώ για την επόμενη βαθμίδα διαμορφώνονται στα 2.645 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες γραμματείς της βαθμίδας SC2 θα εργαστούν στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο Ελεγκτικό Συνέδριο στο Λουξεμβούργο.

Πληροφορίες
Οι υποψήφιοι πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο της EPSO (http://europa.eu/epso/apply/jobs/perm/2014/secretaries/index_en.htm)

101 προσλήψεις βοηθών στον τομέα των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΕΕ

Γενικό διαγωνισμό βάσει τίτλων και δοκιμασιών για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα προσλήψεων 101 βοηθών στον τομέα των κτιρίων διοργανώνει η EPSO. Το νέο προσωπικό θα αναλάβει καθήκοντα διαχείρισης, εφαρμογής, εποπτείας και παρακολούθησης στον τομέα των κτιρίων, ιδίως σε έναν από τους ακόλουθους τομείς:

1. Μηχανική - κλιματισμός (18 θέσεις): Κλιματισμός, εξαερισμός, θέρμανση, υδραυλικές εγκαταστάσεις, τεχνικές και μέθοδοι βιώσιμης εκμετάλλευσης κτιρίων γραφείων κ.ά.

2. Ηλεκτρολογία και ηλεκτρονική τεχνολογία (15 θέσεις): Ηλεκτρική ενέργεια, ανυψωτικά μηχανήματα, αυτόματος εξοπλισμός, πυρανίχνευση και πυροπροστασία, καλωδίωση δικτύου υπολογιστών και τηλεφωνικού δικτύου, κεντρική τεχνική διαχείριση και ανάλογα συστήματα.

3. Αρχιτεκτονική και διαρρύθμιση εσωτερικών χώρων (15 θέσεις):Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου: αναδιοργάνωση χώρων, ιδίως γραφείου, ζωνών εξυπηρέτησης, αιθουσών συνεδριάσεων κ.ά.

4. Διαχείριση έργων (18 θέσεις): Συμβολή στη διαχείριση ακινήτων, ειδικές τεχνικές, φέρων σκελετός και τοιχοποιία, εξωτερικές και εσωτερικές ξυλουργικές εργασίες.

5. Ασφάλεια και Υγεία/Υγιεινή (17 θέσεις): Υγεία και ασφάλεια στον χώρο εργασίας: εφαρμογή προληπτικών μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, κατάρτιση οδηγιών ασφάλειας και υγιεινής, διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

6. Ασφάλεια (18 θέσεις): Τεχνικές ασφάλειας όσον αφορά την εκτίμηση και εφαρμογή προστασίας ασφαλείας, τόσο με υλικά μέσα (κατασκευή, ξυλουργικές εργασίες κ.λπ.) όσο και με ηλεκτρονικά μέσα (όπως π.χ. κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης - CCTV, έλεγχος πρόσβασης, ανίχνευση κινήσεων).

Αιτήσεις
Οι υποψήφιοι πρέπει να εγγραφούν στον δικτυακό τόπο της EPSO και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες έως την 1η Απριλίου 2014. Πληροφορίες στο http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2014:056A:0001:0009:EL:PDF



Α.ΜΑΡΙΝΟΥ, ΕΘΝΟΣ