Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Φοιτητές διοικούν εικονικές επιχειρήσεις


Ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός επιχειρηματικής στρατηγικής, το Global Management Challenge (GMC), βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας για ένατη χρονιά φέτος.

Παγκοσμίως το GMC, στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές δωρεάν, λειτουργεί τα τελευταία 35 χρόνια σε 40 χώρες με τη συνεργασία πανεπιστημίων. Η Ελλάδα ήταν η 19η χώρα και εντάχθηκε το 2006. Είναι ο μοναδικός διαγωνισμός που φέρει τη διαπίστευση του European Foundation for Management Development (EFMD). Ο φετινός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Ανάπτυξης.

Μέσω ενός εξελιγμένου λογισμικού προσομοίωσης, ομάδες φοιτητών διαγωνίζονται στη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα.

Ο διεθνής διαγωνισμός εξελίσσεται σε ένα διαδραστικό διαδικτυακό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου οι ομάδες φοιτητών αναλαμβάνουν το ρόλο του επιχειρηματία και του μάνατζερ και καλούνται να αντεπεξέλθουν στις αντίστοιχες προκλήσεις των ρόλων τους. Παράλληλα εξασκούν τις γνώσεις τους και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη και τη διοίκηση της δικής τους εικονικής επιχείρησης. Φέτος συμμετέχουν 1.100 Έλληνες φοιτητές.

Η διεξαγωγή του τελικού Ελλάδας θα γίνει στις 26 Μαρτίου 2014, ενώ η κορύφωση του διεθνούς διαγωνισμού είναι ο παγκόσμιος τελικός που θα διεξαχθεί στο Σότσι της Ρωσίας. Εκεί η νικήτρια ελληνική ομάδα του GMC θα συναγωνιστεί σε γνώσεις και επιχειρηματικές ικανότητες με τις ομάδες των άλλων χωρών.

Φέτος το GMC στηρίζει τους Έλληνες φοιτητές και με πρόγραμμα τεσσάρων υποτροφιών, συνολικής αξίας 35.000 ευρώ, που θα δοθούν για μεταπτυχιακές σπουδές, προσφορά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (International MBA), του Πανεπιστημίου Πειραιώς (MBA TQM) και της εταιρίας Price water house Coopers, η οποία, επιπλέον, συμβάλλει και στο πρόγραμμα Μεντόρων που συνδέει τους φοιτητές με τον επιχειρηματικό κόσμο.



EPIDOTISIMAG